Vesti
Politika

Tači nudio mesto premijera Kurtiju

Generalni sekterar Samoopredeljenja Dardan Molićaj kaže da je lider DPK i premijer Kosova Hašim Tači nudio mesto premijera lideru tog pokreta Aljbinu Kurtiju.
Tači nudio mesto premijera Kurtiju
Dardan Molićaj (Foto Kosovapress)

Kako javljat Televizija Kohavižn, Molićaj je rekao i da Tači nudi šest ministarstva sa ciljem da sastavi Vladu sa Samoopredljenjem.

Molićaj je rekao da je ponuda od strane Tačija došla posebnim kanalima, dodavši da Samoopredeljenje ni u kom slučaju neće prihvatiti takvu ponudu jer ona nije u interesu građana Kosova.

Inače, juče su se u sedištu Demokratskog saveza Kosova sastala tri lidera opozicionog bloka Isa Mustafa, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj gde su se dogovorili da će na prvoj konstitutativnoj sednici skupštine Kosova delovati kao jedna poslanička grupa, javljaju svi prištinski mediji.Ostale vesti

Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020
Hoti: Ne znam da li će se održati sastanak u Briselu 28. septembra
O Zajednici srpskih opština se neće razgovarati, kazao je na konferenciji za medije u Prištini premijer Kosova Avdulah Hoti i dodao da ne zna hoće li će se naredna runda dijaloga Beograda i Prištine koja je zakazana za 28. septembar uopšte održati.
  • 24.09.2020
Štrahe: Sever Kosova treba dati Srbima
Bivši austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe ocenio da bi sever Kosova trebalo da pripadne Srbima.
  • 24.09.2020
Španija: Ne menjamo svoj stav o nezavisnosti Kosova
Ministarstvo spoljnih poslova Španije saopštilo je da ta zemlja nema razloga da promeni stav po pitanju priznanja nezavisnosti Kosova, prenosi Ljajmi.
  • 24.09.2020