Tači: Niko neće dobiti sve

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da proces pregovora Beograda i Prištine neće biti lak ni za jednu stranu i da niko neće dobiti sve.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić (Foto N1)

On je to izjavio posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

“Proces neće uopšte biti lak za Kosovo, ni za Srbiju. Niko neće dobiti 100 odsto”, rekao je Tači za TV Klan Kosova.

Tači tvrdi da će Kosovo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet.

Uveren je da će proces završiti ’vin-vin’ zaključkom, odnosno da će obe strane biti na dobitku, što podrazumeva da će i Kosovo i Srbija imati konkretnu evropsku budućnost.

Tači se nalazi u Sofiji, gde se danas održava Samit EU-Zapadni Balkan, a sinoć je u glavnom gradu Bugarske razgovarao sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Kako je napisao na Fejsbuku, na njenu inicijativu razgovarao je i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Složili smo se da finalna faza dijaloga o normalizaciji odnosa počne u bliskoj budućnosti, uz jedinstvenu podršku EU, SAD i drugih aktera", napisao je Tači.

On tvrdi da će procesa biti završen priznavanjem Kosova od strane Srbije i članstvom u UN.

"Ovaj sastanak je dokaz posvećenosti Kosova dijalogu i dobrosusedskim odnosima, pre početka samita u Sofiji", napisao je Tači na toj društvenoj mreži, prenose kosovski mediji.

Dodao je da je s Mogerini razgovarao o značaju učešća Kosova na, kako kaže, istorijskom samitu EU-Zapadni Balkan, i o jasnoj evropskoj perspektivi za Kosovo i susede.

Kako je ranije javio Tanjug, predsednik Srbije je “razmenio“ nekoliko reči u Sofiji sa Tačijem u prisustvu Federike Mogerini.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane