Tači: Nema podele niti Republike Srpske na Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas u Parizu izjavio da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova niti će se formirati Republika Srpska.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

"Neće biti podele, niti asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu", kazao je Tači u Parizu gde boravi na poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona i učestvuje na proslavi sto godina od završetka Prvog svetskog rata.

On je na konferenciji za medije sa Kosova rekao da je Kosovo počastvovano što je njen predsednik pozvan na ovu manifestaciju ocenjujući da je to još jedna afirmacija, poštovanje i podrška državnosti Kosova.

Tači je ocenio da rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma.

"Prva tačka sporazuma će uključiti međusobno priznanje Kosova i Srbije", kazao je on.

Prema njemu, Kosovo ima tri cilja koja koja želi da postigne dijalogom sa Srbijom i to su međusobno priznanje, zamena rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN.

Tači podvlači da bez međusobnog priznanja ne može biti ni normalizacije odnosa.

Ostale vesti

 • Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti podneo je ostavku na ovu funkciju i na svom Fejsbuku napisao, "budući da je od izbora 6. oktobra prošlo više od dva meseca, mi smo kao Socijaldemokratska stranka imali vremena da procenimo izborni rezultat i dogovorili smo se da ne upiremo prstom ni u koga pojedinačno, jer smo svi bili odgovorni za odluke za koje verujemo da su razumne i pravične".

 • Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Toma Fila, advokat i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije tvrdi da je dokument koji spominje savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Ziberaj, razmatran u Haškom tribunalu i da predstavlja "pravi dokaz" da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane