Vesti
Politika

Tači: Ne verujem jugoslovenskim i ruskim mapama

Kosovski predsednik HašimTači izjavio je da Kosovo neće izgubiti ni metar teritorije zbog demarkacije sa Crnom Gorom i objasnio da on “veruje mapama NATO”, a ne “ruskim ili jugoslovenskim mapama”.
Tači: Ne verujem jugoslovenskim i ruskim mapama
Hašim Tači (Foto Kim)

“Niko nije pružio činjenice da će Kosovo izgubiti teritoriju. Mogu da kažem da je bilo pogrešnih interpretacija, ne znam da li namernih ili nenamernih”, rekao je Tači u intervjuu televiziji Rokum, uoči zasedanja skupštine koja treba da ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

On je uveren da će sporazum o demarkaciji biti ratifikovan i da će to “popločati put liberalizaciji viznog režima sa EU”.

Lider pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri pozvao je u međuvremenu još jednom članove kosovske skupštine da ne glasaju za sporazum o demarkaciji i rekao da je današnji protest najbolja prilika da se kaže “ne’” vladi, prenosi Zeri.Ostale vesti

Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020