Vesti
Politika

Tači nastavlja konsultacije sa političkim liderima

Kosovski predsednik Hašim Tači nastaviće danas konsultacije sa liderima političkih stranka o mogućnosti formiranja nove kosovske vlade.
Tači nastavlja konsultacije sa političkim liderima
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Za danas je predviđeno da se Hašim Tači sastane najpre sa predsednikom AKR Bedžetom Pacolijem, a zatim sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem.

Nakon toga sledi sastanak sa liderom NISMA Fatmirom Ljimajem, poslanicima iz parlamentarne grupe 6 plus i liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem.

Tači se juče sastao sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem, koji je zatražio raspisivanje novih izbora.

Predsednik Kosova je nakon sastanka sa Kurtijem, razgovarao i sa liderom DSK Isom Mustafom i sa predsednikom Demokratske partije Kadri Veseljijem.Ostale vesti

Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020
Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020