Tači: Na odmoru sam, nisam potpisao nikakav sporazum sa Srbijom

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je na godišnjem odmoru i da nije potpisao nikakav sporazum sa Srbijom, kako to tvrde pojedini političari na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači (Foto AP)

Do spekulacija o mogućem potpisivanju sporazuma je došlo pošto se kosovski predsednik skoro nedelju dana nije pojavljivao u Prištini i u kancelariji.

"Takođe, jasno sam stavio do znanja da do sada nije bilo ni jednog zvaničnog pismenog dokumenta ili nacrta sporazuma kojeg je pripremila EU. To je normalno, zato što smo na početku pregovaračke faze za postizanje konačnog, sveobuhvatnog sporazuma. I pored toga, čim završim odmor, u ponedeljak, sastaću se sa Pregovaračkom ekipom i pismeno ću dati informacije o dosadašnjem toku razgovora. U ovom istorijskom procesu, radićemo zajedno u kordinaciji jedni sa drugima“, kazao je Tači u pismenom odgovoru na pitanje radija Slobodna Evropa.

"Ja sam kontinuirano informisao obe predsedavajuće Pregovaračke ekipe o svim temama o kojima se diskutovalo do sada u Briselu, a u sklopu poslednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", naveo je Tači.

Iz njegovog kabineta pregovaračkoj ekipi Kosova, koju čine predstavnici vlade i jednog dela opozicije, još nisu predata zvanična dokumenta u vezi pregovaračkog procesa između Kosova i Srbije u Briselu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane