Vesti
Politika

Tači: Maksimalno angažovanje ka sporazumu sa Srbijom

Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je u razgovoru sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom da će se maksimalno angažovati ka postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom.
Tači: Maksimalno angažovanje ka sporazumu sa Srbijom
Metju Palmer i Hašim Tači (Foto Kim)

Nakon susreta sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, predsednik Kosova Hašim Tači je saopštio da je sa svojim gostom razgovarao aktuelnim događajima i brzom formiranju institucija.

Tači je Palmeru rekao da je Kosovo blagosloveno što ima konstantnu podršku SAD-a.

"Kosovo je konsolidovana demokratija, koja je dokazana na poslednjim izborima. Ima snažne i profesinalne nezavisne institucije, nezavisnu slobodu govora", rekao je Tači.

Palmer je, kako je saopšteno, govorio je o tome kako Kosovo može da izgradi put mira ka postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom.

Tači je kazao da je Kosovo posvećeno nastavku reformi, jačanju evroatlantske budućnosti i da će se maksimalno angažovati na postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, koji će, kako je istakao ojačati mir, ne samo između dve zemlje, nego i na čitavom Zapadom Balkanu.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020