Vesti
Politika

Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju

Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Tači je prilikom posete zatvoru Dubrava kod Istoka rekao da ne sme biti pritiska na Ustavni sud i da odluke te institucije moraju poštovati svi na političkoj sceni Kosova.

"Nažalost, imamo čoveka koji je uzurpirao kabinet premijera, čak i posle dve teške povrede Ustava. Medjutim, moramo biti strpljivi, ali isto tako poštovati sve institucije i raditi na poštovanju odluke Ustavnog suda koja se očekuje u narednim danima", rekao je kosovski predsednik.

Navodeći da "niko nije iznad Ustava i zakona", Tači je kazao da je "uvek poštovao" odluke Ustavnog suda, nezavisno od toga da li se sa njima slagao.

"Kao predsednik Kosova nastaviću da poštujem svoj mandat koji proizilazi iz Ustava Kosova. Ostavimo Ustavni sud samo da radi. Što se tiče daljeg puta, to zavisi od odluke suda", rekao je Tači.Ostale vesti

Kosnet: Tramp je kreativno ime za jezero

Ambasador SAD-a u Prištini Filip Kosnet održao je danas virtualni okrugli sto sa desetak kosovskih medija, u okviru kojeg je odgovarao na pitanja o aktuelnim temama.

  • 01.10.2020
Hoti: Dijalog neće stati zbog Kosova
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je uveren da u Prištini neće praviti kompromis da bi postigli konačni sporazum sa Beogradom.
  • 01.10.2020
Vučić: Zabrana ulaska Šarčeviću znak slabosti Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.
  • 01.10.2020
Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020