Tači: Kfor sačuvao spoljne granice Kosova i unutrašnju stabilnost

Predsednik Kosova Hašim Tači pohvalio je rad Kfora na Kosovu tokom poslednjih 20 godina, na današnjoj ceremoniji primopredaje dužnosti između odlazećeg komandanta Kfora general-majora Lorenca D’Adaria i novog komandanta general-majora Mikelea Risija, prenosi Zeri.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto ZPRK)

On je zahvalio u ime u svih građana i institucija na obavljenom poslu Kfora i prema njegovim rečima, to je uticalo na bolji život građana.

Što se tiče rada Kfora na Kosovu u poslednjih 20 godina, istakao je da postoji poštovanje prema toj instituciji.

„Kfor uživa veliko poštovanje i poverenje kod građana. To je zahvaljujući profesionalizmu koji ne samo da je sačuvao spoljne granice Kosova, već je stvorio i unutrašnju stabilnost”, izjavio je Tači.

Poručio je da je smanjenje trupa Kfora na Kosovu, pokazalo da je uspeh postignut saradnjom sa bezbedonosnim institucijama na Kosovu.

„Stvorili smo Kosovske bezbednosne snage i u budućnosti želimo da ne samo NATO bude na Kosovu, već i da budemo u NATO-u”, poručio je Tači.

Takođe, čestitao je novom komandantu Kfora na Kosovu Mikeleu Risiju na postavljenju na novu dužnost.

Ostale vesti

 • Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danas u Berlinu sa bivšim specijalnim izaslanikom SAD za Kosovo od 2005. do 2006. godine Frenkom Visnerom i bivšom visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

 • TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i dalje vodi predistražni postupak protiv neidentifikovanih izvršilaca u slučaju ubistva predsednika GI SPD Olivera Ivanovića, rečeno je Insajderu u tom tužilaštvu. Kako su naveli, TOK nije imao uvid u optužnicu koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo pre nekoliko dana podnelo Osnovnom sudu u Prištini protiv šest osoba.

 • Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da je postizanje koalicionog sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje pitanje dana, dodajući da će razgovori predstavnika dveju stranaka biti nastavljeni kada se Aljbin Kurti vrati iz inostranstva.

 • Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, u telefonskom razgovoru, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel utiske nedavnog sastanka u Parizu i govrio o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane