Vesti
Politika

Tači: KBS jedno od najvažnijih dostignuća posle rata

I predsednik Kosova Hašim Tači posetio je danas kasarnu Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) “Adem Jašari” u čast 12. godišnjice nezavisnosti Kosova.
Tači: KBS jedno od najvažnijih dostignuća posle rata
Tači (Foto Gazeta Blic)

"Jedno od najvažnijih dostignuća posle rata bila je transformacija OVK u Kosovski zaštitni korpus. Odmah nakon proglašenja nezavisnosti, ova snaga postala je BSK i u roku od 10 godina transformisana je u Vojsku Kosova”, rekao je Tači, prenosi Koha.

Vojska Kosova rasla je, kaže Tači, sa godinama slobode, nezavisnosti i razvoja.

Kako prenosi Koha, Tači je istakao da je KBS najbolji primer saradnje sa prijateljskim državama Kosova, sa onima koje su, kako kaže, došle u najkritičnijim trenucima kosovske istorije - ’98 i ’99.

“I danas, kao i uvek, izražavamo zahvalnost svim svetskim demokratijama koje su podržavale Kosovo tokom i posle rata i koje danas doprinose celokupnom razvoju naše države”, rekao je predsednik Kosova, ističući da etnički i rodni sastav vojske najbolje pokazuje sprovođenje najviših ustavnih i pravnih standarda.Ostale vesti

Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020
Dogovor!?: Kosovski lideri neozbiljni
U jeku borbe protiv koronavirusa kosovski politički lideri su zaokupljeni raspravom o tome treba li održati vanredne izbore ili ne. To je, po mišljenju novinarke Sanje Sovrlić, neozbiljno. Njen kolega Ljeart Hodža smatra da su izbori mogući.
  • 02.04.2020
Pad vlade u epidemiji koronavirusa
Dok se Kosovo suočava sa epidemijom korona virusa, Skupština je izglasala nepoverenje kosovskoj Vladi, nakon čega je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razrešio dužnosti potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. O ovoj temi, u najnovijoj emisiji "Sporazum" su govorili Rada Trajković, Augustin Paljokaj i Dušan Janjić.
  • 02.04.2020
Rašić imenovan za direktora Kancelarije za zajednice i savetnika
Vršilac dužnosti premijera  Kosova Aljin Kurti imenovao je danas  predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića za političkog savetnika i direktora Kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova, saznaje New press.
  • 02.04.2020
Tači traži od Kurtija novog mandatara
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od predsednika pokreta Samoopredeljenje i premijera u ostavci Aljbina Kurtija da njegova stranka predloži novog mandatara za sastav nove kosovske vlade.
  • 02.04.2020
Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nastavio konsultacije sa liderima političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova, kako bi sa njima diskutovao o trenutnim političkim događajima, ali i o događajima na polju zdravstva i bezbednosti na Kosovu.
  • 02.04.2020