Vesti
Politika

Tači i zvanično poručio Kurtiju da ga očekuje u ponedeljak

Predsednik Kosova, Hašim Tači zvanično je poslao pismo lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju u kojem je potvrdio datum, koji je Kurti predložio, 6. januar u 15 časova, za sastanak za konsultacije o mandataru kosovske vlade.
Tači i zvanično poručio Kurtiju da ga očekuje u ponedeljak
Hašim Tači (Foto Kim)

Tači u četvrtom pismu izražava spremnost da se sastane sa Kurtijem, kao što je lider Samoopredeljenja i predložio 6. januara u 15 časova.

U saopštenju za štampu, javlja Ljajmi, Tači je naveo da se ne ljuti i poručuje da je Kurti dobrodošao u danu koji je sam predložio za sastanak i da je za njega važno da dođe do formiranja institucija.

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tri puta je do sada odbio poziv predsednika Kosova za sastanak na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Kosova.

Kurti je nakon trećeg poziva Hašima Tačija predložio sam da datum sastanka bude ponedeljak, 6. januar 2020. godine, u vremenu kada to odgovara predsedniku Kosova.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020