Vesti
Politika

Tači i zvanično poručio Kurtiju da ga očekuje u ponedeljak

Predsednik Kosova, Hašim Tači zvanično je poslao pismo lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju u kojem je potvrdio datum, koji je Kurti predložio, 6. januar u 15 časova, za sastanak za konsultacije o mandataru kosovske vlade.
Tači i zvanično poručio Kurtiju da ga očekuje u ponedeljak
Hašim Tači (Foto Kim)

Tači u četvrtom pismu izražava spremnost da se sastane sa Kurtijem, kao što je lider Samoopredeljenja i predložio 6. januara u 15 časova.

U saopštenju za štampu, javlja Ljajmi, Tači je naveo da se ne ljuti i poručuje da je Kurti dobrodošao u danu koji je sam predložio za sastanak i da je za njega važno da dođe do formiranja institucija.

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tri puta je do sada odbio poziv predsednika Kosova za sastanak na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Kosova.

Kurti je nakon trećeg poziva Hašima Tačija predložio sam da datum sastanka bude ponedeljak, 6. januar 2020. godine, u vremenu kada to odgovara predsedniku Kosova.Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020