Vesti
Politika

Tači, Haradinaj i Veselji sa poslanicima Srpske liste

Predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i predsednik Skupštine Kadri Veselji sastaće se sa poslanicima Srpske liste, prenosi koha.net.
Tači, Haradinaj i Veselji sa poslanicima Srpske liste
Sednica Skupštine Kosova (Foto Kim)

Nakon što je na sednici Skupštine Kosova određena pauza, premijer Haradinaj je rekao da poslanici Srpske liste i dalje nemaju konačan stav oko glasanja za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i nagovestio da su poslanici Srpske danas u Prištini.

Poslanici Srpske liste nisu prisustvovali početku današnje sednice parlamenta. Oni su ranije najavili da neće glasati za ratifikaciju Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021