Vesti
Politika

Tači: Dijalog se mora nastaviti

Predsednik Kosova Hašim Tači je u razgovoru sa zvaničnicom Stejt departmenta Suzan Falatko i ambasadorom SAD Filipom Kosnetom istakao da je borba Kosova protiv organizovanog kriminala, šverca i korupcije stalna i da će se nastaviti.
Tači: Dijalog se mora nastaviti
Tači sa američkim zvaničnicima (Foto Predsedništvo)

Tači i direktorka Kancelarije za jugoistočnu i centralnu Evropu u Stejt departmentu su razgovarali i o procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, kao i o vladavini reda i zakona na Kosovu.

„Kosovo je posvećeno jačanju dobrog susedstva. Dijalog se mora nastaviti bez uslovljavanja, uz konsenzus podrške svih država Kvinte“, rekao je Tači, ističući da je uloga SAD-a nezamenjiva.

S druge strane, direktorka Falatko je istakla da je važno Kosovo ostane posvećeno jačanju vladavine zakona i postizanju normalizacije odnosa sa Srbijom.

Ona je potvrdila da SAD ostaju posvećene unapređenju bilateralnih i regionalnih interesa.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021