Vesti
Politika

Tači: Dijalog će dovesti do konačnog sporazuma

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je posle usvajanja zakona o vojsci Kosova da će nastojati da sa Srbijom postigne konačni sporazum koji bi značio uzajamno priznanje.
Tači: Dijalog će dovesti do konačnog sporazuma
Hašim Tači (Foto Kim)

On je kazao da je formiranje vojske postignuto uz pomoć saveznika.

“I dalje ćemo raditi sa našim saveznicima”, poručio je Tači, naglasivši da je cilj članstvo u međunarodnim organizacijama.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom, Tači je kazao da očekuje postizanje konačnog sporazuma.

„Dijalog između Kosova i Srbije će dovesti do konačnog sporazuma i jednog zauvek će se Srbija skloniti sa Kosova. Ja ću učiniti sve da dođe do uzajamnog priznanja i članstva Kosova u međunrodnim organizacijam i UN-a. Na našem dnevnom redu je i evropska perspektiva i i evroatlanske integracije. I još jednom da ponovim neophodnost za postizanje mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije“, kazao je Tači koji se pred novinarima i danas pojavio u uniformi Bezbednosnih snaga Kosova.Ostale vesti

Stano: Izbore na severu održati u mirnim okolnostima
Evropska unija pozvala je kosovske institucije da pažljivo ispitaju sve faktore kako bi izbori planirani u opštinama na severu Kosova 18. decembra bili održani u mirnim okolnostima.
  • 07.12.2022
Kfor: Pripadnici američke komande slučajno ušli u dvorište vrtića
Pripadnici Regionalne komande Istok iz SAD-a slučajno su svojim vozilima ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštavaju iz Kfora nakon što su ranije danas pojedini mediji na severu Kosova objavili da su „pripadnici Kfora upali u dvorište vrtića u Leposaviću“.
  • 07.12.2022
NATO: Region značajniji nego ikad
Jugoistočna Evropa je zbog svoje strateške uloge značajnija nego ikada i taj značaj je konačno prepoznala i međunarodna zajednica, izjavio je predsednik Fondacije NATO odbrambenog koledža Alesandro Minuto-Rico.
  • 07.12.2022
Svećlja u blizini ibarskog mosta: Situacija mirna
Posle jučerašnjih dešavanja na severu Kosova, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja posetio je danas južni deo Mitrovice.
  • 07.12.2022
Vlada Kosova čeka procenu situacije na severu
Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu saopštio je da se čeka procena situacije na severu od strane bezbednosnih organa "za naredne korake" u vezi sa održavanjem izbora.
  • 07.12.2022
Jablanović: Bliži smo odlaganju izbora
"Mislim da smo u ovom trenutku bliži tome da se izbori odlože za neki naredni period u kome će se održati na mirniji i normalniji način, a to će se dogoditi samo ako se steknu uslovi kojima prethodi politički dogovor. Ali, to ne možemo da predvidimo, u Prištini je na vlasti nepredvidljiva garnitura", kazao je za Radio Kim kandidat za gradonačelnika Leposavića Aleksandar Jablanović koji se u ime Partije kosovskih Srba (PKS) kandidaovao za učešće na izborima zakazanim u toj opštini za 18. decembar.
  • 07.12.2022