Vesti
Politika

Svečlja posetio Brnjak

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
Svečlja posetio Brnjak
Svećlja na Brnjaku (Foto Fejsbuk stranica ministra policije)

“Bio sam u obilasku graničnog prelaza u Brnjaku i policijskoj stanici granične policije. Ovom prilikom upoznao sam se sa nekim od policajaca koji su se u večeri, 31. jula suočili sa više napada srpskih nelegalnih struktura, kao i sa drugim policijskim službenicima. Kao što smo izvestili, zvaničnici ovog graničnog punkta su juče ponovo napadnuti dok su patroli” napisao je Svećlja.

Svečlja navodi i da se “od prošle godine na severu zemlje dogodilo se 14 napada, od kojih je 10 bilo protiv policajca”.

“Uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo, u svim policijskim službenicima video sam odlučnost i entuzijazam. Ovom prilikom sam im se zahvalio na dosadašnjoj marljivosti i ohrabrio ih da zajedno rade na punom produženju reda i zakona. I Ministarstvo unutrašnjih poslova i cela Vlada Kosova biće uz građane i institucije zemlje kako bi zajedno garantovali bezbednost i blagostanje svakoga i svakoga” navodi se u objavi.

 Ostale vesti

Kurti: Prvo obostrano priznanje pa ZSO

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština moguće, ali nakon postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju.

  • 04.02.2023
Ugljanin i Kamberi kod Kurtija, traže reciprocitet sa pravima Srba na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je predstavnike bošnjačke i albanske zajednice, koji žive u Srbiji, a koji su zatražili reciprocitet u pravima koje imaju Srbi na Kosovu.
  • 04.02.2023
KM: Uklanjaju se obeležja Novog DSS sa sedišta stranke

Sa izloga sedišta Opštinskog odbora Novog DSS-a u Kosovskoj Mitrovici uklanjaju se stranačka obeležja.

  • 04.02.2023
Đilas za konsenzus o Kosovu: Dogovor ne produžava vlast Vučića
Postizanje dogovora oko Kosova i približavanje Evropskoj uniji (EU) ne produžavaju trajanje vlasti Aleksandra Vučića, već ih naprotiv skraćuju, ocenio je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.
  • 04.02.2023
Zabranjena prodaja jestivog ulja iz Srbije na Kosovu

Tržišna inspekcija kosovskog ministarstva trgovine zabranila je privrednom dobavljaču da na Kosovu prodaje jestivo ulje iz Srbije, naloživši da taj proizvod povuče iz prodaje u roku od 15 dana. Nisu saopštili o kolikoj se količini radi, niti koji je dobavljač u pitanju.

  • 04.02.2023
"Moramo reći da je ZSO deo sistema Republike Kosovo, a zalaganje Vučića da se formira ZSO je u stvari puštanje niz vodu kosovskih Srba", kazao je u emisiji "Dogovor!?" Momčilo Trajković iz SNF-a. Aleksandar Rapajić, predstavnik civilnog društva sa severa ističe da ukoliko buduća ZSO ne bude funkcionalna, odnosno ne zaštiti Srbe od centralnih institucija u Prištini, onda ne treba ni da bude formirana. Milija Biševac ističe da građani ni posle deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma ne znaju šta je ZSO.
  • 04.02.2023