Vesti
Politika

Svećlja: Nastavljaju se Vučićeve igre, barikade moraju biti uklonjene

Kosovski ministar policije Dželjalj Svećlja, nakon što je Kosovska policija zvanično demantovala pisanje medija o navodnom napadu pripadnika Kosovske policije na Srbe u Zubinom Potoku se oglasio objavom na Fejsbuku u kojoj je naveo da su u pitanju "Vučićeve igre koje se nastavljaju".
Svećlja: Nastavljaju se Vučićeve igre, barikade moraju biti uklonjene
Dželjalj Svećlja (Foto Kabinet premijera Kosova)

"Prvo su rekli da je bilo sukoba u Zubinom Potoku koje je pokrenula Kosovska policija i njene specijalne jedinice. Kada su shvatili da su kriminalne bande koje Vučić podržava napale KFOR, žele da demantuju sve napade", naveo je Svećlja na Fejsbuku.

On je ponovio da barikade moraju biti uklonjene.

"Srbija mora da prestane da organizuje i podržava nelegalne kriminalne strukture koje žele da destabilizuju Kosovo", poručio je Svećlja i dodao da će Kosovska policija nastaviti da ispunjava svoju ulogu i misiju.

Apelovao je na sve građane da "ne nasedaju na propagandu Srbije za podsticanje novog sukoba" i da sarađuju sa policijom.Ostale vesti

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023
Eskobar: Dogovor pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

  • 20.03.2023