Vesti
Politika

Svećlja: Kazne se ne izriču zbog ozlojeđenosti

Stupanjem na snagu novih mera u borbi protiv kovida-19 na Kosovu, počele su i novčane kazne za građane koji ih nisu poštovali.
Svećlja: Kazne se ne izriču zbog ozlojeđenosti
Kosovska policija kažnjava građane koji ne poštuju mere (Foto Radio Mitrovica Sever)

Skoro svaki dan je policija izricala preko četiri hiljade kazni, piše Kosovapress.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja kaže da se novčane kazne izriču u skladu sa zakonom, a ne zbog ozlojeđenosti ili za naplatu kazne kao novčanog oblika.

Svećlja je u jutarnjem programu RTK naglasio da mere moraju sprovesti svi, bez izuzetka.

“Razumem neke tendencije odstupanja od rasprave ili dobre namere institucija i Kosovske Policije. Naredba je krajnje jasna. Mere moraju sprovesti svi, nema izuzetaka. Nije da Kosovska Policija kažnjava ovaj narod ili ovo društvo kako su neki hteli da predstave. Kosovska Policija preduzima mere kako bi dovela do još jedne situacije u kojoj se ovi zahtevi sprovode i koja bi zaštitila građane ove zemlje. Ako je građanin kažnjen jer je tom kaznom učinio prekršaj, budimo i njegovu svest, ali i razmišljanje o drugima kako bismo zaštitili svoj narod. Kažnjavanje se ne vrši radi kažnjavanja nekoga iz besa ili zbog naplate kazne. Ne, ne, to se radi kako bi se poštovale mere koje su naučni dokazi koji ovim ubijaju infekciju i štite živote naših građana", rekao je Svećlja.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021