Vesti
Politika

Svećlja: Čestitam policiji na profesionalizmu

"Čestitam Policiji Kosova na profesionalizmu koji je pokazao u suočavanju sa organizovanim kriminalnim grupama, koje su imale za cilj da ometaju ulazak gradonačelnika u Opštine", naveo je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja.

Svećlja: Čestitam policiji na profesionalizmu
Neredi u opštini Zvečan (Foto Kosovo Onlajn)

Posle jučerašnjih ceremonija polaganja zakletve predsednika opština severa, predsednici opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić danas su se smestili u svoje kancelarije u opštinskim objektima. Oni će svoj mandat nastaviti tako što će biti na usluzi svim građanima bez razlike, istakao je Svećlja na svom Tviter nalogu.

"U napadima ovih grupa povređeno je pet pripadnika policije, ali su povrede, srećom, lakše, osećaju se dobro i dežuraju. Pozivam sve građane da ne nasedaju na manipulacije kriminalnih grupa koje zarad lične i grupne zločinačke koristi žele haos i suspenziju vladavine prava i demokratije", dodao je on.

Demokratske institucije Kosova će uvek biti na usluzi građanima zemlje bez razlike i bez kompromisa sa napadačima na demokratiju, zakon i državljanstvo, zaključuje ministar unutrašnjih poslova.Ostale vesti

Kurti objavio imena osoba za koje tvrdi da su organizatori nereda na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je u Skupštini Kosova imena nekih od ljudi za koje je rekao da su glavni organizatori nedavnih nereda na severu Kosova.
  • 02.06.2023
Gero pozvao na deeskalaciju situacije i izbegavanje nasilja

Ambasador Francuske na Kosovu Olivije Gero pozvao je vlasti u Prištini da smire tenzije na Kosovu i deaskaliraju situaciju.

  • 02.06.2023
Kurti posle razgovora sa zvaničnicima SAD pominje nove izbore na severu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je posle razgovora sa američkim zvaničnicima mogućnost novih izbora na severu Kosova što su predložile Francuska i Nemačka.
  • 02.06.2023
Danijel Frid: Kosovska vlada izazvala krizu, Vašington je besan
Trenutnu krizu su, čini se, izazvale greške kosovske vlade, ocenio je bivši diplomata i dugogodišnji zvaničnik Stejt departmenta Danijel Frid.
  • 02.06.2023
Peć u fokusu: Manastir Dečani zloupotrebio video navijača
Portal "Peja në Fokus" (Peć u fokusu) reagovao je nakon objavljivanja njihovog video snimka od strane bratstva manastira Visoki Dečani, istakavši da je ovaj manastir zloupotrebio njihov snimak i pogrešno izvestio javnost o protestu.
  • 02.06.2023
Kurti: Mene je izabrao narod, a ne ambasadori
Premijer Kosova Aljbin Kurti naveo je da veoma ceni američkog ambasadora Džefrija Hovenijera, ali da je njega izabrao narod, a ne ambasadori.
  • 01.06.2023