Vesti
Politika

Suzavcem prekinuta sednica Skupštine

Poslanici Skupštine Kosova napustili su salu, nakon prihvatanja nacrta o četiri zakonska predloga, zbog toga što je u sali bačen suzavac.
Suzavcem prekinuta sednica Skupštine
(screenshot)

Pošto je u sali bačen suzavac, poslanici su krenuli da napuštaju salu a miris suzavca se osetio i do novinarske sobe na spratu.

To se desilo pošto je sednica na kratko nastavljena, posle prekida koji je izazvala opozicija.

Predsednik poslaničke grupe DLK premijera Ise Mustafe Ismet Bećiri rekao je da su opozicioni poslanici bacili suzavac i istakao da to nije demokratija.

“Suzavac i meci, to su nekada srpska vojska i policija koristili protiv Albanaca“, rekao je Bećiri.

Opozicija je od početka radnog dana pokušavala da spreči nastavak sednice. Prvo su izašli ispred stola predsedavajućeg i tako sprečili govornike da izađu za govornicu.

Kada je predsednik parlamenta Kadri Veselji pokušao da se obrati novinarima, poslanici opozicije su glasno zviždali pištaljkama i tako sprečili davanje izjave.

Posle toga je određena pauza, nakon koje je sednica nastavljena uz glasno zviždanje pištaljkama opozicije.

To je bio treći pokušaj da bude održana sednica parlamenta Kosova.Ostale vesti

Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020
Hoti: Ne znam da li će se održati sastanak u Briselu 28. septembra
O Zajednici srpskih opština se neće razgovarati, kazao je na konferenciji za medije u Prištini premijer Kosova Avdulah Hoti i dodao da ne zna hoće li će se naredna runda dijaloga Beograda i Prištine koja je zakazana za 28. septembar uopšte održati.
  • 24.09.2020
Štrahe: Sever Kosova treba dati Srbima
Bivši austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe ocenio da bi sever Kosova trebalo da pripadne Srbima.
  • 24.09.2020
Španija: Ne menjamo svoj stav o nezavisnosti Kosova
Ministarstvo spoljnih poslova Španije saopštilo je da ta zemlja nema razloga da promeni stav po pitanju priznanja nezavisnosti Kosova, prenosi Ljajmi.
  • 24.09.2020