Vesti
Politika

Sutra potvrda rezultata izbora, odbačene žalbe Hodžić i RI

Centralna Izborna Komisija sastaće se u subotu kako bi potvrdila konačni rezultat izbora 14. februara, potvrdio je portparol ove institucije Valjmir Eljezi, prenosi KosovaPress.
Sutra potvrda rezultata izbora, odbačene žalbe Hodžić i RI
Valjmir Eljezi (Foto Ekonomia online)

„Mogu da potvrdim da će se CIK sastati u subotu kako bi potvrdio konačni rezultat prevremenih izbora za Skupštinu Kosova, koji su održani 14. februara“, rekao je Eljezi.

Ova vest iz CIK-a stiže nakon što je Vrhovni Sud zaključio žalbeni slučaj u ovoj instituciji, gde je odbacio sedam žalbi političkih subjekata i različitih kandidata.

Potvrđeno je da se GI "Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić",  poništavaju glasovi, ukupno 4.205. Nakon ove odluke Vrhovnog suda,  Adrijana Hodžić nije poslanica ispred bošnjačke zajednice u budućem sazivu Parlamenta Kosova, već Duda Balje.

Koaliciji Vakat, koja takođe predstavlja Bošnjake, poništeni su glasovi u Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Partešu, Klokotu i Novom Brdu, a jednim delom i u Leposaviću.

Vrhovni sud je potvrdio i poništavanje glasova Socijaldemokratskoj uniji, liderke Dude Balje, u Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Klokotu i Novom Brdu.

Odbačene su žalbe Romske inicijative zbog oduzimanja 800 glasova, pa ovaj politički subjekat umesto dva poslanička mesta, kako je prvobitno objavljeno, dobija jedan mandat.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021