Vesti
Politika

Sutra počinje kampanja za drugi krug lokalnih izbora

Izborna kampanja za drugi krug lokalnih izbora zvanično počinje sutra.
Sutra počinje kampanja za drugi krug lokalnih izbora
Lokalni izbori na Kosovu (Foto Kim)

Ova izborna kampanja trajaće pet dana, kako je odredila Centralna izborna komisija.

“CIK je odlučio koliko će trajati izborna kampanja drugog kruga izbora za gradonačelnika. Političkim subjektima i njihovim kandidatima na raspolaganju je 5 dana za sprovođenje aktivnosti u okviru izborne kampanje, počev od 8. do 12. novembra“, rekao je za Kljan Kosova portparol Centralne izbrone Komisije Valjmir Eljezi.

Glasanje za drugi krug izbora biće održano u nedelju, 14. novembra.

Drugi krug izbora biće održan u 21 opštini u kojoj nijedan od kandidata za predsednika opštine nije uspeo da dobije 50+1 odsto glasova.Ostale vesti

Rama: NATO treba da uspostavi kontrolu nad severom Kosova
Albanski premijer Edi Rama izjavio je za britanski list Fajnenšel tajms da bi NATO trebalo da ponovo uspostavi kontrolu nad severom Kosova, pozivajući zapadne lidere da reše "beskrajno ludilo među balkanskim zemljama".
  • 04.10.2023
Vučević o saslušanju Radoičića: Utvrdiće se sve dostupne činjenice

Ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević rekao je, povodom povodom privođenja i saslušanja Milana Radoičića, da je Srbija pravna država i da će se utvrditi sve činjenice.

  • 04.10.2023
Mojsilović: Trenutno stanje u kopnenoj zoni bezbednosti –  stabilno ali nepredvidivo
Načelnik Generalšaba Vojske Srbije Milan Mojsilović je rekao da je u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju s Kosovom "trenutno stanje vojnički stabilno, ali nepredvidljivo".
  • 04.10.2023
Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023