Vesti
Politika

Sutra nastavak dijaloga na tehničkom nivou u Briselu

Delegacije Beograda i Prištine će u četvrtak, 17. septembra, u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu nastaviti razgovore na tehničkom nivou, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Sutra nastavak dijaloga na tehničkom nivou u Briselu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

"Delegacija Beograda, koju će predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, razgovaraće o formiranju Zajednice srpskih opština i pitanju imovine", navodi se u saopštenju Kancelarije. 

Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa pod okriljem EU održana je 7. septembra u Briselu, kada su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijera Kosova Avdulah Hoti.

Vučić je nakon dijaloga izjavio da su "sa Prištinom suštinski usaglasili" pitanja nestalih i interno raseljenih osoba i ekonomska pitanja, te da su otvorili "dve nove teme", među kojima je i Zajednica srpskih opština.Ostale vesti

Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020
Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020