Vesti
Politika

Sutra nastavak dijaloga na tehničkom nivou u Briselu

Delegacije Beograda i Prištine će u četvrtak, 17. septembra, u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu nastaviti razgovore na tehničkom nivou, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Sutra nastavak dijaloga na tehničkom nivou u Briselu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

"Delegacija Beograda, koju će predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, razgovaraće o formiranju Zajednice srpskih opština i pitanju imovine", navodi se u saopštenju Kancelarije. 

Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa pod okriljem EU održana je 7. septembra u Briselu, kada su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijera Kosova Avdulah Hoti.

Vučić je nakon dijaloga izjavio da su "sa Prištinom suštinski usaglasili" pitanja nestalih i interno raseljenih osoba i ekonomska pitanja, te da su otvorili "dve nove teme", među kojima je i Zajednica srpskih opština.



Ostale vesti

Hoti: Dijalog neće stati zbog Kosova
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je uveren da u Prištini neće praviti kompromis da bi postigli konačni sporazum sa Beogradom.
  • 01.10.2020
Vučić: Zabrana ulaska Šarčeviću znak slabosti Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.
  • 01.10.2020
Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020
Komična predstava oko
Transparenti koji su osvanuli nedavno na Gazivodama ne prestaju da privlače pažnju javnosti. Pojedini se sa njima sprdaju i smešni su im, za neke su oni deo američke predstave, dok Srbima na severu Kosova uopšte nije smešno. „Žao mi je što o sudbini celog jezera odlučuju ljudi koji nikakve veze sa tim nemaju“, kaže za RTV Kim Marko Rakić iz Lokalne inicijative „Link“.
  • 28.09.2020