Vesti
Politika

Sutra konačni rezultati prvog kruga lokalnih izbora

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi je na konferenciji za novinare kazao da je u Centru za prebrojavanje i rezultate (CPR) počelo prebrojavanje uslovnih i glasova osoba sa posebnim potrebama, te da će, ako sve ide po planu, CIK u sredu objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora.
Sutra konačni rezultati prvog kruga lokalnih izbora
Ilustracija (Foto Kosova Press)

Eljezi je na konferenciji za novinare kazao da je ukupan broj glasačkih listića preostalih za prebrojavanje 15.482, od čega je 12.960 uslovnih i 2.522 listića koje su ispunila lica sa posebnim potrebama.

„Tokom današnjeg dana u CPR-u će biti prebrojani uslovni i glasovi lica sa posebnim potrebama koji su glasali preko mobilnih timova“, rekao je on.

Eljezi je dodao i da će, ako sve ide po planu, CIK u sredu objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora.

"Prebrojavanje ovih glasova otvara put CIK-u da objavi konačne rezultate izbora za gradonačelnika. Naravno, to je vezano sa napredovanjem rada ovde u CPR-u, pa ako sve ide po planu, onda će CIK možda u sredu, 27. oktobra tokom dana objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora za gradonačelnike“, rekao je portparol CIK-a na konferenciji za novinare.

Podsetimo, od 38 kosovskih opština, u njih 17 su izabrani gradonačelnici u prvom krugu. Kanidati iz Samoopredeljenja, koje predvodi kosovski premijer Aljbin Kurti, nisu u prvom krugu osvojili čelne pozicije ni u jednoj opštini.Ostale vesti

Produžen rok za komentarisanje predloga novih tarifa
Regulatorna kancelarija za energetiku (RKE) je za tri dana produžila rok za izjašnjavanje o restrukturiranju tarifa električne energije, pa je to moguće učiniti do 31. januara.
  • 26.01.2022
Odlaže se glasanje o predlogu skupštinske rezolucije o ceni struje
Glasanje o nacrtu rezolucije iz skupštinske rasprave o poskupljenju električne energije na Kosovu je odloženo za sledeću sednicu.
  • 26.01.2022
Hovenijer: Napredak u dijalogu put da Kosovo zauzme pravo mesto
Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer ocenio je da je napredak u dijalogu između Beograda i Prištine posredstvom Evropske unije jedini način da Kosovo "zauzme mesto koje mu pripada". Hovenijer je na Tviteru dodao da jedva čeka dolazak specijalnog predstavnika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara na Kosovu.
  • 26.01.2022
Lajčak i Eskobar dolaze u Prištinu, pa u Beograd
Od 31. januara do 2. februara specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak će zajedno sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom boraviti na Kosovu. Dvojica zvaničnika će potom otputovati u Srbiju gde će provesti naredna dva dana.
  • 26.01.2022
Opozicija napustila sednicu parlamenta zbog neusvajanja rezolucije o ceni struje
Poslanici Demokratske partije Kosova (DPK), Demokratskog saveza (DSK) i Alijanse za budućnost Kosova (ABK) napustili su današnju sednicu Skupštine Kosova nakon što nije izglasan njihov predlog rezolucije protiv povećanja cena električne energije.
  • 26.01.2022
OEBS spreman da prikupi glasačke listiće sa srpskih izbora
Šef Misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport ponovio je, tokom razgovora sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da je ta organizacija spremna da prikuplja glasačke listiće sa budućih srpskih izbora uz saglasnost svih relevatnih institucija, navela je danas Misija OEBS-a u na svom Tviter nalogu.
  • 26.01.2022