Vesti
Politika

Sudije i pomoćno osoblje Osnovnog suda u Mitrovici nastavili sa radom

Sudski savet Kosova (SSK) saopštio je da sudije i pomoćno osoblje iz srpske zajednice nastavljaju normalno sa radom u Osnovnom sudu u Mitrovici, prenosi Kosova Press. 
Sudije i pomoćno osoblje Osnovnog suda u Mitrovici nastavili sa radom
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako se navodi, dan ranije sudije su bojkotovale rad u znak protesta zbog odluke Apelacionog suda kojom je funkcioneru Srpske liste, Ivanu Todosijeviću, potvrđena kazna zatvora od dve godine zbog izjave o Račku.

"Savet poziva sve sudije i pomoćno osoblje pravosudnog sistema da se obavežu na izvršavanje dužnosti, definisanih Ustavom, zakonom i relevantnim podzakonskim aktima", navodi se u saopštenju.

Na bojkot sudija i pomoćnog osoblja iz srpske zajednice juče je reagovala i ministarka pravde Albulena Hadžiu, rekavši da je tako nešto neprihvatljivo.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021