Vesti
Politika

Sudije i pomoćno osoblje Osnovnog suda u Mitrovici nastavili sa radom

Sudski savet Kosova (SSK) saopštio je da sudije i pomoćno osoblje iz srpske zajednice nastavljaju normalno sa radom u Osnovnom sudu u Mitrovici, prenosi Kosova Press. 
Sudije i pomoćno osoblje Osnovnog suda u Mitrovici nastavili sa radom
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako se navodi, dan ranije sudije su bojkotovale rad u znak protesta zbog odluke Apelacionog suda kojom je funkcioneru Srpske liste, Ivanu Todosijeviću, potvrđena kazna zatvora od dve godine zbog izjave o Račku.

"Savet poziva sve sudije i pomoćno osoblje pravosudnog sistema da se obavežu na izvršavanje dužnosti, definisanih Ustavom, zakonom i relevantnim podzakonskim aktima", navodi se u saopštenju.

Na bojkot sudija i pomoćnog osoblja iz srpske zajednice juče je reagovala i ministarka pravde Albulena Hadžiu, rekavši da je tako nešto neprihvatljivo.Ostale vesti

Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022