Vesti
Politika

Šubarić zatražila veće prisustvo Policije i Kfora u Gračanici

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić pozvala je Policiju i Kfor da pojačaju svoje prisustvo na terenu posebno na, kako je istakla, osetljivim lokacijama gde su se dešavali incidenti. Komandir Policije u Gračanici Bratislav Trajković kazao je, sa druge strane, da je bezbednosna situacija zadovoljavajuća.
Šubarić zatražila veće prisustvo Policije i Kfora u Gračanici
Sa sednice Odbora za bezbednost (Foto Opština Gračanica)

Na sednici Odbora za bezbednost Šubarićeva je kazala da je važno da Policija i Kfor pojačaju prisustvo posebno u vreme predstojećeg obeležavanja Vidovdanskih svečanosti.

Ona je istakla da će narednih dana cirkulacija građana i gostiju koji će doći iz drugih mesta biti povećana te da je Policijskoj stanici upućen zahtev o potrebi povećanog prisustva policijaca i preusmeravanja saobraćaja tokom održavanja centralnih manifestacija u Gračanici.

Šubarićeva je pozvala građane na poštovanje mira i tolerancije kako bi bezbednost u opštini Gračanica bila bolja, a nadležne organe da budu posvećeniji rešavanju incidenata i pronalaženju i procesuiranju počinilaca.

Кomandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković kazao je da je opšta bezbednosna situacija na teritoriji opštine Gračanica na zadovoljavajućem nivou i pozvao institucije i građane na stalnu saradnju sa organima policije u cilju unapređenja bezbednosti.

Govoreći o operativnom planu Policije tokom obeležavanja Vidovdana, Trajković je kazao da će se on sprovesti na celoj teritoriji Кosova. Što se tiče same Gračanice policija će, kako je rekao, adekvatno odgovoriti na zahtev opštine kao što je to radila i prethodnih godina.

Trajković je obavestio Odbor da je slučaj uklanjanja srpske zastave tokom obeležavanja Vidovdana prošle godine isped manastirske kapije procesuiran, da su počinioci pronađeni i slučaj je predat u dalji postupak rešavanja.

Predstavnici КFOR-a koji su takođe prisustvovali sednici kazali su da je prisustvo КFOR-a na terenu primetnije i da će u narednim danima ono biti pojačano.

I na ovoj sednici su pojedini članovi Odbora zatražili informacije o rešavanju problema ispuštanja otpadnih voda u reku Gračanku, ali i problema pasa lutalica, kao i obeležavanja puteva i trotoara.Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022