Vesti
Politika

Šubarić se sastala sa šeficom UNMIK-a

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa šeficom UNMIК-a na Кosovu Кarolinom Zijade.
Šubarić se sastala sa šeficom UNMIK-a
Ljiljana Šubarić sa Karolinom Zijade (Foto OG)

Zijade je posetila opštinu Gračanica kako bi sa predsednicom opštine Gračanica razgovarala o unapređenju dalje saradnje. Šubarić je upoznala šeficu UNMIК-a sa budućim planovima u razvoju opštine Gračanica i tokom razgovora istakla da je saradnja međunarodnih institucija i lokalnih samouprava važan faktor u tom segmentu koji doprinosi boljem životu svih građana u opštini Gračanica.

Šubarić je istakla da su prioriteti opštine Gračanica obrazovanje, zdravstvo i socijalna zaštita.

Prilikom razgovora je zaključeno da je zajednička misija UNMIК-a kao i lokalnih predstavnika vlasti očuvanje mira i stabilnosti kako bi se nastavilo sa razvojem i ekonomskim jačanjem svih zajednica.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022