Vesti
Politika

Šubarić: Pokrenut postupak za poništenje odluke o razmeni zemljišta

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić saopštila je večeras da je zajedno sa odbornicima Skupštine opštine i uz konsultacije sa predsedavajućim SO, a uvažavajući interese naroda,  pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na sednici 28. septembra.
Šubarić: Pokrenut postupak za poništenje odluke o razmeni zemljišta
Ljiljana Šubarić (Foto Kim)

Ukidanje ove odluke biće uvršetno na dnevni red sledeće sednice Skupštine opštine, navela je u saopštenju dostavljenom medijima, čime je odgovorila i na pitanje RTV Kim "da li će Opština Gračanica nakon pokretanja peticije ukinuti odluku o razmeni zemljišta sa biznismenom Redžom Šošijem?".

"Iako i dalje smatramo da je odluka od 28. septembra bila opravdana i da su postojali valjani razlozi za njeno donošenje, ne želimo da bilo kojim potezom damo prostor izbledelim i potrošenim političarima da zarad svojih političkih interesa zloupotrebljavaju i pokušaju da manipulišu našim narodom u Gračanici", navodi se u saopštenju Ljiljane Šubarić.

Istakla je da je "u Gračanici pre svega potrebno jedinstvo i sabornost", te da će se u donošenju odluka rukovoditi interesima naroda.

"Zato ne želimo da dozvolimo da iko zloupotrebljava naš narod i to koristi za napad na Srpsku listu i državu Srbiju koji se jedini bore za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sloga i jedinstvo su naše najveće vrednosti", navela je Šubarićeva.

Odluku o poništenju odluke SO Gračanica o razmeni dela opštinske parcele od 17 hektara u blizini Gračaničkog jezera za privatni put u Čaglavici donela je nakon pritiska javnosti i medija, te protesta građana i pokretanja peticije protiv ove odluke.

Detalje odluke koju su usvojili odbornici 28. septembra, a koje direktorka infrastrukture Aleksandra Đekić nije pojasnila, javnosti je prvi obznanio Branimir Stojanović, bivši gradonačelnik Gračanice objavivši dokument na Fejsbuk stranici. Stojanović je bio i jedan od inicijatora protesta koji je održan u ponedeljak ispred Opštine Gračanica. Ostale vesti

Lajčak: Fokusirati se na široki plan
Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak rekao je su da poslednjim sporazumom od 23. novembra okončani mali sporazumi i da će se strane fokusirati na širi plan.
  • 01.12.2022
Dačić: Formirati ZSO
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se nada da će Nemačka imati izbalansiran pristup i da će pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine, sa težištem na primenu postojećih dogovora, pre svega na formiranju Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz njegovog kabineta.
  • 01.12.2022
Vučić vređao Trajkovićevu i Rašića, ne ide u Tiranu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kritikovao odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak imenuje Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savetnicu, kao i samog Rašića, nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je Kurtiju dodelio epitet "terorističkog ološa".
  • 01.12.2022
Suroi: Bez značajnih promena
Tvrdilo se da će vreme izlečiti sve i da će zaraćene zemlje uspostaviti dobre odnose i postati članice Evropske unije, ali je prošlo 20 godina, a može proći još 20, pa da se značajne promene ne dogode u regionu, niti u odnosima sa EU, izjavio je Veton Suroi na Okruglom stolu "Regionalna saradnja kao mirovni projekat".
  • 01.12.2022
Eskobar: SAD neće preuzeti glavnu ulogu u dijalogu
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je da nisu velike šanse da će SAD preuzeti glavnu ulogu u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
  • 01.12.2022
Srpska lista se po drugi put oglasila danas povodom imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak, ali i Rade Trajković na mesto njegove savetnice.
  • 01.12.2022