Vesti
Politika

Šubarić: Neću da obećavam ništa

Kandidatkinja za gradonačelnicu Gračanice ispred Srpske liste Ljiljana Šubarić je obišla stanare pet zgrada u Lapljem Selu u kojima živi blizu 100 porodica. Oni su joj tom prilikom ukazali na probleme sa kojima se suočavaju. 
Šubarić: Neću da obećavam ništa
Ljiljana Šubarić sa stanarima zgrada u Lapljem Selu (Foto Kim)

Oko dvadesetak okupljenih stanara dočekalo je Ljiljanu Šubarić i predočilo joj aktuelne probleme. Osim na nezaposlenost, ovi stanovnici Lapljeg Sela su imali primedbe na činjenicu da već 11 godina nemaju rešenja o vlasništvu stanova, ali i na obližnje dečje igralište koje je skoro potpuno vandalizovano.

Ljiljana Šubarić je istakla da će tokom svoje funkcije nastojati da pomaže svim građanima kojima je pomoć potrebna.

"Ako mi ukažete poverenje, nastojaću da u narednom periodu rešim vaše probleme, da sve bude u interesu građana i da što pre dobijete stambena rešenja. Predsednik Srpske liste Goran Rakić je već obećao da će vam pomoći, a mi ćemo težiti da se taj problem reši", kazala je ona.

Šubarićeva je navela da je "situacija sa radnim mestima poslednjih meseci znatno bolja, da nekoliko poslodavaca raspisuje javne konkurse". Pozvala je sve zainteresovane da se prijave.

"Trenutno su raspisani konkursi u gotovo svim Domovima zdravlja i u KBC-u, u prosveti, u Opštini. Pomaka ima, a ovo je tek početak. Bila je zabrana zapošljavanja a sada, kada je to ukinuto, oseća se pomak. Sa konkursom u Domu zdravlja očekuje se još 100 novih radnih mesta, ne samo zdravstvenih radnika već i ostalih profila. To nije malo", objasnila je ona.

Kandidatkinja Srpske liste za gradonačelnicu Gračanice je istakla da će tokom svoje predizborne kampanje nastojati da bude među narodom.

"Kontaktiraću građane i gledaću da budem sa njima što više. U saradnji sa vama, nadam se boljitku. Neću da vam obećavam ništa, jer neću da vas lažem. Kada budem stupila na dužnost, sagledaću situaciju i videti čime raspolažemo. Zajedno sa Srpskom listom i podrškom Srbije, trudićemo se da radimo časno, plemenito i pošteno, za dobrobit svih građana. To je moj motiv sa kojim sam se kandidovala za gradonačelnika Gračanice", poručila je Šubarićeva.

Stanovnici zgrada u Lapljem Selu su naveli da se oni ne tretiraju isto kao starosedeoci u ovom mestu, naročito prilikom konkurisanja za posao u institucijama. Tada im nadležni saopšte da su već dobili stanove, te da za posao "treba da se strpe".

"Drago nam je što je kadidatkinja došla, da nas poseti i da nam kaže na čemu će raditi ukoliko pobedi. Nadam se da će uzeti za ozbiljno ove probleme koje smo izneli", kazao je Bogoljub Staletović.

"Imam 15 hiljada penziju. Zgrada u kojoj živim je loše urađena, odžak mi dimi. Ne znam šta da očekujem od nove vlasti, nikada nisam čuo za Ljiljanu Šubarić, ništa ne znam o njoj", kazao je Milorad Stanojković.

U pratnji Ljiljane Šubarić u Lapljem Selu je bilo i nekoliko simpatizera Srpske liste.

Do održavanja lokalnih izbora na Kosovu, zakazanih za 17. oktobar, ostalo je još 12 dana.Ostale vesti

Kurti pozdravlja odluku SAD
Premijer Kosova Aljbin Kurti pozdravio je odluku Sjedinjenih Američkih Država da sankcionišu organizovanu kriminalnu grupu sa Zvonkom Veselinovićem na čelu.
  • 08.12.2021
Povučen predlog zakona
Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.
  • 08.12.2021
„Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“
„Celokupni proces dijaloga između Beograda i Prištine dugo je u krizi. Postoje nadmudrivanja između dve države, a Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“, kazao je za RTV Kim profesor na fakultetu Političkih nauka u Prištini Miljazim Krasnići komentarišući jučerašnji susret Borelja i kosovskog premijera u Briselu.
  • 08.12.2021
Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

  • 08.12.2021
Radosavljević: EU se vratila i odlučna je po pitanju formiranja ZSO

Poruke Žozepa Borelja, Aljbinu Kurtiju, da se od kosovske strane u dijalogu očekuje formiranje ZSO, znači da se Evropska Unija konačno vratila i da je odlučna, kaže novinar i analitičar Nenad Radosavljević.

  • 08.12.2021
Veber: Preokret zbog nove koalicione Vlade u Nemačkoj
Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlin Bodo Veber izjavio je sinoć da se može očekivati ozbiljno resetovanje pregovora Srbije i Kosova, ali i novi odnos Berlina prema Vučićevoj vlasti u Srbiji, sa naglaskom na demokratskim principima i vrednostima vladavine prava.
  • 08.12.2021