Vesti
Politika

Šubarić: Neću da obećavam ništa

Kandidatkinja za gradonačelnicu Gračanice ispred Srpske liste Ljiljana Šubarić je obišla stanare pet zgrada u Lapljem Selu u kojima živi blizu 100 porodica. Oni su joj tom prilikom ukazali na probleme sa kojima se suočavaju. 
Šubarić: Neću da obećavam ništa
Ljiljana Šubarić sa stanarima zgrada u Lapljem Selu (Foto Kim)

Oko dvadesetak okupljenih stanara dočekalo je Ljiljanu Šubarić i predočilo joj aktuelne probleme. Osim na nezaposlenost, ovi stanovnici Lapljeg Sela su imali primedbe na činjenicu da već 11 godina nemaju rešenja o vlasništvu stanova, ali i na obližnje dečje igralište koje je skoro potpuno vandalizovano.

Ljiljana Šubarić je istakla da će tokom svoje funkcije nastojati da pomaže svim građanima kojima je pomoć potrebna.

"Ako mi ukažete poverenje, nastojaću da u narednom periodu rešim vaše probleme, da sve bude u interesu građana i da što pre dobijete stambena rešenja. Predsednik Srpske liste Goran Rakić je već obećao da će vam pomoći, a mi ćemo težiti da se taj problem reši", kazala je ona.

Šubarićeva je navela da je "situacija sa radnim mestima poslednjih meseci znatno bolja, da nekoliko poslodavaca raspisuje javne konkurse". Pozvala je sve zainteresovane da se prijave.

"Trenutno su raspisani konkursi u gotovo svim Domovima zdravlja i u KBC-u, u prosveti, u Opštini. Pomaka ima, a ovo je tek početak. Bila je zabrana zapošljavanja a sada, kada je to ukinuto, oseća se pomak. Sa konkursom u Domu zdravlja očekuje se još 100 novih radnih mesta, ne samo zdravstvenih radnika već i ostalih profila. To nije malo", objasnila je ona.

Kandidatkinja Srpske liste za gradonačelnicu Gračanice je istakla da će tokom svoje predizborne kampanje nastojati da bude među narodom.

"Kontaktiraću građane i gledaću da budem sa njima što više. U saradnji sa vama, nadam se boljitku. Neću da vam obećavam ništa, jer neću da vas lažem. Kada budem stupila na dužnost, sagledaću situaciju i videti čime raspolažemo. Zajedno sa Srpskom listom i podrškom Srbije, trudićemo se da radimo časno, plemenito i pošteno, za dobrobit svih građana. To je moj motiv sa kojim sam se kandidovala za gradonačelnika Gračanice", poručila je Šubarićeva.

Stanovnici zgrada u Lapljem Selu su naveli da se oni ne tretiraju isto kao starosedeoci u ovom mestu, naročito prilikom konkurisanja za posao u institucijama. Tada im nadležni saopšte da su već dobili stanove, te da za posao "treba da se strpe".

"Drago nam je što je kadidatkinja došla, da nas poseti i da nam kaže na čemu će raditi ukoliko pobedi. Nadam se da će uzeti za ozbiljno ove probleme koje smo izneli", kazao je Bogoljub Staletović.

"Imam 15 hiljada penziju. Zgrada u kojoj živim je loše urađena, odžak mi dimi. Ne znam šta da očekujem od nove vlasti, nikada nisam čuo za Ljiljanu Šubarić, ništa ne znam o njoj", kazao je Milorad Stanojković.

U pratnji Ljiljane Šubarić u Lapljem Selu je bilo i nekoliko simpatizera Srpske liste.

Do održavanja lokalnih izbora na Kosovu, zakazanih za 17. oktobar, ostalo je još 12 dana.Ostale vesti

Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022
Stoltenberg odvojeno sa Vučićem i Kurtijem 17. avgusta u Briselu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
  • 12.08.2022
Petković: Za opštinu Leposavić izdvojeno oko 180 miliona dinara
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je posetu severu započeo u selu Trkose u Opštini Leposavić.
  • 12.08.2022
Kurti: Vučićeve izjave o likvidacijama na Kosovu su plod njegove mašte
Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenjuje da izjave zvaničnika iz Beograda, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojima govore o nasilju i likvidacijama na Kosovu, pokazuju kakve su njihove misli i mašta.
  • 12.08.2022