Vesti
Politika

Student je zamenik kosovskog ministra obrazovanja

Zamenik ministra obrazovanja Driton Bardeci, koga je pre nekoliko dana imenovala vlada, još je student treće godine na Mašinskom fakultetu u Prištini.
Student je zamenik kosovskog ministra obrazovanja
Driton Bardeci i Ramuš Haradinaj (Foto Fejsbuk - Driton Bardeci)

Ovo je za Kohu potvrdio dekan ovog fakulteta Ahmet Šalja, koji je rekao da se Bardeci upisao u akademskoj 2015/2016. godini.

"On je student industrijskog inženjerstva i menadžmenta, još nije završio studije jer se bliži kraju. Što se tiče njegovog uspeha, ne mogu da ga komentarišem, jer još nije završio studije", rekao je Šalja.

Bardecijevo imenovanje za zamenika ministra obrazovanja izazvalo je brojne reakcije civilnog društva i studentskih organizacija.

Koha je pitala Vladu Kosova zašto je osoba bez osnovnih studija imenovana za zamenika ministra i da li će ta odluka biti poništena, ali za sada nije dobila odgovor.

Ministar prosvete Ram Likaj nije reagovao od juče, dok je šef njegovog kabineta Gzim Beriša rekao da je do sada jedini zamenik ministra imenovan u Ministarstvu prosvete i nauke i da je to Bardeci.

"Ovo su podaci koje imamo, a danas ga nisam video da ide na posao. Ali za ostale detalje obratite se Vladi jer su ga imenovali", rekao je Beriša za Kohu.

Vršilac dužnosti sekretara Ministarstva obrazovanja i nauke Agim Berdina takođe je telefonom rekao da je, prema dosadašnjim informacijama, jedini zamenik ministra u ovoj instituciji Bardeci ali, prema njegovim rečima, još nije dobio zvaničan dokument za to.

Bardeci je već nekoliko godina aktivista Alijanse za budućnost Kosova (AAK) i istovremeno predsednik omladine ove stranke.

Dan ranije on je objavio na Fejsbuku da je postavljen za zamenika ministra prosvete, ali je od tada "zatvorio" svoj profil.

"Danas sam postavljen za zamenika ministra u Ministarstvu prosvete i nauke. Zahvaljujem predsedavajućem Ramušu Haradinaju i strukturama AAK-a na ukazanom poverenju! Velika mi je čast i odgovornost da služim svojoj državi i svima vama koji ste me podržavali u svakom periodu. Obećavam da ću biti u potpunosti posvećen, svim svojim ljudskim i profesionalnim sposobnostima, kako bih se uspešno suočio sa svim izazovima tokom reforme obrazovnog sistema", napisao je tada Bardeci.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021