Vesti
Politika

Student je zamenik kosovskog ministra obrazovanja

Zamenik ministra obrazovanja Driton Bardeci, koga je pre nekoliko dana imenovala vlada, još je student treće godine na Mašinskom fakultetu u Prištini.
Student je zamenik kosovskog ministra obrazovanja
Driton Bardeci i Ramuš Haradinaj (Foto Fejsbuk - Driton Bardeci)

Ovo je za Kohu potvrdio dekan ovog fakulteta Ahmet Šalja, koji je rekao da se Bardeci upisao u akademskoj 2015/2016. godini.

"On je student industrijskog inženjerstva i menadžmenta, još nije završio studije jer se bliži kraju. Što se tiče njegovog uspeha, ne mogu da ga komentarišem, jer još nije završio studije", rekao je Šalja.

Bardecijevo imenovanje za zamenika ministra obrazovanja izazvalo je brojne reakcije civilnog društva i studentskih organizacija.

Koha je pitala Vladu Kosova zašto je osoba bez osnovnih studija imenovana za zamenika ministra i da li će ta odluka biti poništena, ali za sada nije dobila odgovor.

Ministar prosvete Ram Likaj nije reagovao od juče, dok je šef njegovog kabineta Gzim Beriša rekao da je do sada jedini zamenik ministra imenovan u Ministarstvu prosvete i nauke i da je to Bardeci.

"Ovo su podaci koje imamo, a danas ga nisam video da ide na posao. Ali za ostale detalje obratite se Vladi jer su ga imenovali", rekao je Beriša za Kohu.

Vršilac dužnosti sekretara Ministarstva obrazovanja i nauke Agim Berdina takođe je telefonom rekao da je, prema dosadašnjim informacijama, jedini zamenik ministra u ovoj instituciji Bardeci ali, prema njegovim rečima, još nije dobio zvaničan dokument za to.

Bardeci je već nekoliko godina aktivista Alijanse za budućnost Kosova (AAK) i istovremeno predsednik omladine ove stranke.

Dan ranije on je objavio na Fejsbuku da je postavljen za zamenika ministra prosvete, ali je od tada "zatvorio" svoj profil.

"Danas sam postavljen za zamenika ministra u Ministarstvu prosvete i nauke. Zahvaljujem predsedavajućem Ramušu Haradinaju i strukturama AAK-a na ukazanom poverenju! Velika mi je čast i odgovornost da služim svojoj državi i svima vama koji ste me podržavali u svakom periodu. Obećavam da ću biti u potpunosti posvećen, svim svojim ljudskim i profesionalnim sposobnostima, kako bih se uspešno suočio sa svim izazovima tokom reforme obrazovnog sistema", napisao je tada Bardeci.Ostale vesti

Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020
Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020
Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020