Vesti
Politika

Stubla: Srbija dostavljanjem vakcina krši Briselski sporazum

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla ocenila je da je Srbija dostavljanjem vakcina na sever Kosova "grubo i flagrantno" prekršila dogovore koji se tiču carinskih pečata i međusobnog priznavanja ugovora o farmaceutskim sertifikatima.
Stubla: Srbija dostavljanjem vakcina krši Briselski sporazum
Meljiza Haradinaj Stubla (Foto Klan Kosova)

Ona je na Tviteru precizirala da su ti sporazumi postignuti 2015. godine tokom tehničkih pregovora u Briselu, kao i da zbog kršenja Briselskog sporazuma očekuje reakciju međunarodne zajednice.

"Srbija je ugrozila nacionalnu bezbednost i suverenitet Kosova, ukazala nepoštovanje napora Vašingtona i Brisela da normalizuju odnose među nama i takođe se umešala u stabilnost, mir i bezbednost u regionu. Očekujemo adekvatnu reakciju (međunarodne zajednice)", navela je Haradinaj Stubla.Ostale vesti

Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021