Vesti
Politika

Stubla: Petkoviću odbijen zahtev za posetu Kosovu

Vršiteljka dužnosti ministarke spoljnih poslova Kosova, Meljiza Haradinaj Stubla objavila je na Fejbuku da je direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću zabranjen ulazak na Kosovo, gde je danas trebalo da poseti porodice pogođene poplavama. Petković je poručio da "ponašanje Prištine pokazuje da EU nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja".

Stubla: Petkoviću odbijen zahtev za posetu Kosovu
Meljiza Haradinaj Stubla (Foto Klan Kosova)

Stubla je Fejsbuku objavila da je nakon interesovanja medija sinoć odbijen zatev direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću da poseti Kosovo. Prema njenim rečima, razlog za odbijanje je destruktivno ponašanje Srbije.

"Nastavak kršenja i zlostavljanja proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Kosova (prošle nedelje!), korišćenje ilegalnih i tajnih puteva za uvođenje sumnjivih "vakcina“ na Kosovu u cilju ugrožavanja državne bezbednosti i javnog zdravlja. Pokušaj da se nastavi kampanja protiv kosovske državnosti - nedavno je Katar pozvao da ne ’lobira za Kosovo’ flagrantnim kršenjem sporazuma iz Vašingtona i Brisela, povećavanjem provokacija, pretnji, lošeg ponašanja i prljavih igara koje donose nesigurnost i destabilizaciju u region i šire.“, napisala je Stubla.

Petković: Predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je saopštenjem na objavu vršiteljke dužnosti ministarke spoljnih poslova Kosova Meljize Haradinaj Stuble i naveo da su vlasti u Prištini dva sata posle ponoći, odlučile da mu onemoguće da obiđe poplavljena područja u srpskim sredinama i ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

"Očigledno je da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete. Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi. Istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja", navodi se u njegovom saopštenju.

Dodaje se da će pomoć "države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju stići do naroda ugroženog poplavama, kao što je i obećano".


Pas interesimit të medieve, njoftoj opinionin publik se edhe sonte MPJD ka refuzuar kërkesën e zyrtarit serb Petar...

Posted by Meliza Haradinaj-Stublla on Среда, 13. јануар 2021.

 Ostale vesti

Blic: Damjan Jović generalni konzul u Čikagu
Zamenik nekadašnjeg direktora Kancelarije za Kosovu i Metohiju i aktuelnog ambasadora u SAD Marka Đurića, Damjan Jović postavljen je za generalnog konzula u Čikagu, saznaje Blic.
  • 18.01.2021
Brnabić: Sutra počinje masovna vakcinacija građana, danas preminula 21 osoba
Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sutra u Srbiji početi "masovna" vakcinacija građana protiv koronavirusa.
  • 18.01.2021
Promena biračkih centara do 27. januara
Zahtevi za promenu biračkih centara mogu se podneti do 27. januara, saopšeno je iz kosovske Centralne izborne komisije.
  • 18.01.2021
Rakić: Srbi na Kosovu moraju pod jedan barjak
Srpski narod zna da je odnos kosovskih institucija prema Srbima neprimeren, "naše delovanje unutar tih institucija je svakodnevna borba u kojoj nema fer uslova niti minimuma poštovanja našeg naroda, ali bez obzira na prepreke nemamo alternativu osim da se borimo i radimo", izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.
  • 18.01.2021
Miroslav Ivanović: Iza spota stoji „Srpska lista“
Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" rekao je da iza televizijskog spota protiv njegovog brata, koji je emitovan u danima pred atentat, stoji Srpska lista.
  • 18.01.2021
Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021