Stranka slobode i pravde: Кosovo za dnevnopolitičke svrhe

Stranka slobode i pravde saopštila je da je "histerična reakcija Marka Đurića, na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je SSP juče predstavila, dokaz da režim kosovski problem koristi samo za dnevnopolitičke svrhe".

Podeli ovaj članak sa:
 • Dragan Đilas (Foto: N1)

"Histerična reakcija Marka Đurića na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda, Đurića u čijem mandatu je od države Srbije na Кosovu i Metohiji ostalo samo nekoliko mobilnih telefona u koje stranački aktivisti viču Aco, Srbine, još jedan je dokaz da ovaj režim problem južne srpske pokrajne koristi isključivo u dnevnopolitičke svrhe", navodi se u saopštenju.

"Da nije tako, u proteklih sedam godina bi oni koji su pregovarali sa predstavnicima Prištine predstavili jasan plan i za njega tražili podršku Narodne skupštine. Umesto toga, mi smo svedoci tabloidnih ratova i ludila koje se manifestuje u freskama oslikanim vozovima i anticivilizacijskim taksama koje uvode Vučićevi koalicioni partneri", navodi SSP.

Кako se ističe, građani od poteza Beograda i Prištine imaju samo štetu, bez obzira da li su Albanci ili Srbi. "Naša obaveza je da poštujući Ustav omogućimo svim građanima Srbije životni standard kakav imaju ostale države Evrope", smatra SSP.

"Mi u Stranci slobode i pravde smo ubeđeni da je preduslov bilo kakvog održivog rešenja i boljeg života pomirenje dva naroda. To je suština Deklaracije koju smo usvojili", kaže se u saopštenju SSP.

"Pozivamo predstavnike vlasti da javnosti prezentuju njihov "superiorni plan" , ali i da javno pročitaju Deklaraciju o pomirenju dva naroda i na taj način omoguće građanima Srbije da sami procene koji je pravi put za rešenje kosovskog problema", navodi se u saopštenju.

Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini mora biti spremna da suspenduje takse"

  Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da sledeća kosovska vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje tarife na srpske proizvode, koje su, kako je naveo, prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 • Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je odluku Vrhovnog suda Kosova kojom se potvrđuje ranije doneta odluka Centralne izborne komisije da je glasanje na predstojećim izborima moguće samo sa kosovskim ličnim dokumentima.

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane