Vesti
Politika

Stranka slobode i pravde: Кosovo za dnevnopolitičke svrhe

Stranka slobode i pravde saopštila je da je "histerična reakcija Marka Đurića, na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je SSP juče predstavila, dokaz da režim kosovski problem koristi samo za dnevnopolitičke svrhe".
Stranka slobode i pravde: Кosovo za dnevnopolitičke svrhe
Dragan Đilas (Foto: N1)

"Histerična reakcija Marka Đurića na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda, Đurića u čijem mandatu je od države Srbije na Кosovu i Metohiji ostalo samo nekoliko mobilnih telefona u koje stranački aktivisti viču Aco, Srbine, još jedan je dokaz da ovaj režim problem južne srpske pokrajne koristi isključivo u dnevnopolitičke svrhe", navodi se u saopštenju.

"Da nije tako, u proteklih sedam godina bi oni koji su pregovarali sa predstavnicima Prištine predstavili jasan plan i za njega tražili podršku Narodne skupštine. Umesto toga, mi smo svedoci tabloidnih ratova i ludila koje se manifestuje u freskama oslikanim vozovima i anticivilizacijskim taksama koje uvode Vučićevi koalicioni partneri", navodi SSP.

Кako se ističe, građani od poteza Beograda i Prištine imaju samo štetu, bez obzira da li su Albanci ili Srbi. "Naša obaveza je da poštujući Ustav omogućimo svim građanima Srbije životni standard kakav imaju ostale države Evrope", smatra SSP.

"Mi u Stranci slobode i pravde smo ubeđeni da je preduslov bilo kakvog održivog rešenja i boljeg života pomirenje dva naroda. To je suština Deklaracije koju smo usvojili", kaže se u saopštenju SSP.

"Pozivamo predstavnike vlasti da javnosti prezentuju njihov "superiorni plan" , ali i da javno pročitaju Deklaraciju o pomirenju dva naroda i na taj način omoguće građanima Srbije da sami procene koji je pravi put za rešenje kosovskog problema", navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021