Vesti
Politika

Stojanović: Svi na jednu listu

“Srpska lista” danas je zvanično počela kampanju za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu raspisane za 8. jun.
Stojanović: Svi na jednu listu
Sa današnjeg skupa (Foto KIM)

U centru Gračanice postavljeni su štandovi sa predizbornim materijalom, a aktivisti "Srpske liste" delili su letke sa informacijama o kandidatima.

"Srpsku listu" predvodi gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović. On je okupljenima rekao da danas počinje najvažnija kampanja za Srbe na Kosovu u poslednjih 15 godina.

“U ovoj kampanji ćemo predstaviti sve one koji su interes srpskog naroda stavili ispred svog. Posledni lokalni izbori su pokazali ko ima, a ko nema autoritet među Srbima. Skupili smo ih sve na jednu listu”, rekao je Stojanović.

Okupljenim meštanima obratio se i predsednik Samostalne liberane stranke Slobodan Petrović koji je izrazio očekivanja da će veliki broj meštana izaći na izbore zakazane za 8. jun.

“Jako sam ponosan zbog činjenice da smo nakon toliko godina uspeli da napravimo zajednički dogovor bez ičijeg pritiska. Prvi put se Srbi sa Kosova ujedinjuju i imaju isti cilj”, rekao je Petrović.

Stojanović je nakon obraćanja predstavio kandidate Srpske liste sa centralnog Kosova, među kojima su : Srđan Petković, Ljubinko Karadžić, Aleksandar Mihajlović, Snežana Jovanović, dr Nebojša Milovanović, Srđan Popović, dr Mirjana Dimitrijević, dr Zorica Nedeljković, Bojan Mitić.

Nosilac liste Branimir Stojanović i kandidati će danas posetiti i opštine u Kosovskom pomoravlju, a sutra će miting “Srpske liste” biti održan u Goraždevcu.Ostale vesti

Makron: Pozdravljam dogovor iz Ohrida, nastavićemo da učestvujemo u procesu dijaloga
Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" kao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju u procesu dijaloga.
  • 24.03.2023
Đilas: Oni koji su mahali papirima sad da objasne ko im je dao te falsifikate
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje "afere Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.
  • 24.03.2023
Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ’’priznanja okupacije’’

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "priznanje okupacije".

  • 24.03.2023
Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Zahvalni za 24. mart“
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će "građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, dan preokreta, nade i slobode".
  • 24.03.2023
Hil izjavio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju
Američki amasador Kristofer Hil uputio je danas saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.
  • 24.03.2023
Lideri EU pozdravili dogovor Beograda i Prištine
Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije pozdravili su dogovor koji su lideri Srbije i Kosova postigli 18. marta u Ohridu.
  • 24.03.2023