Vesti
Politika

Stojanović predstavio "Naš plan" u Klokotu

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović predstavio je u Klokotu izveštaj „Naš plan“ i otvorio Kap-in kancelariju gde će meštani dostavljati svoje projekte.

Stojanović predstavio
Branimir Stojanović i Srećko Spasić (Foto Kim)

Stojanović je meštane u opštini Klokot upoznao sa dokumentom u kojem su detaljno analizirani problemi Srba u opštinama u kojima oni čine većinu na Kosovu, ali i njihovim mogućim rešenjima.

Kap-in kancelarija, koju je Stojanović danas otvorio, biće mesto gde će meštani ove opštine dostavljati projekte koji se tiču unapređenja uslova njihovog života.

„Svi projekti koji budu u sistemu, biće u skladu sa „Našim planom“ kako se ne bi dešavalo da svaka loklana samouprava želi da pravi svoju bolnicu, već da pravimo regionalnu bolnicu koja će pružati usluge meštanima više opština i to je samo jedan od primera“, rekao je Stojanović.

Tokom posete Klokotu, direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić i gradonačelnik Klokota Srećko Spasić potpisali memorandum o opremanju škole Sveti Sava, koja je izgrađena uz pomoć Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

„Cilj ovog memoranduma je podizanje kvaliteta obrazovanja u opštini Klokot i ovaj memorandum ima direktan uticaj na najmlađe koji će imati normalnije uslove za školovanje“, kazao je Ivan Tomić.

Gradonačelnik Klokota Srećko Spasić izrazio je razočarenje budžetom koji je određen za narednu godinu. Očekuje da će predlagani projekti znatno uticati na razvoj opštine.

„Zamenik premijera je rekao da imamo svega 30.000 evra kapitalnih investicija za narednu godinu. Sa tim parama ne može apsolutno ništa da se uradi, pa smo pisali projekte preko kojih smo dobili određene grantove. Od tih projekata je napravljena nova škola, novi Centar porodične medicine. Za koji dan treba da počne izgradnja Doma kulture“, kazao je gradonačelnik Spasić.

Zamenik kosovskog premijera je sa svojim saradnicima obišao i Miroslava Rajkovića, poljoprivrednika iz Klokota, kao i Miloša Stevića koji je nedavno ranjen nožem.Ostale vesti

SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020
Tači: Što pre formirati vladu
Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da vladu treba formirati što pre i pozvao institucije i političke partije da poštuju odluku Ustavnog suda.
  • 29.05.2020