Vesti
Politika

Stojanović podneo ostavku u Privremenom organu Suva Reka

Kandidat za gradonačelnika Gračanice na predstojećim lokalnim izborima, Branimir Stojanović, objavio je da je podneo ostavku na mesto predsednika Privremenog organa opštine Suva Reka po sistemu Republike Srbije.
Stojanović podneo ostavku u Privremenom organu Suva Reka
Branimir Stojanović (Foto Kim)

"Dragi prijatelji kao što sam i rekao juče, podneo sam ostavku na mesto predsednika PO Suva Reka. A što se diče ove današnje buke koje smo čuli, mogu da kažem samo jednu stvar: "Pucajte, ja i dalje držim čas", napisao je Stojanović na Fejsbuku, aludirajući na današnje izjave predstavnika Srpske liste koji su ga optužili za izdaju i ugrožavanje bezbednosti sudije Ustavnog suda Radomira Labana.

Podsetimo, Branimir Stojanović je juče predao kandidaturu za gradonačelnika Gračanice u Centralnoj izbornoj komisiji. Kako je objasnio novinarima, na izbore se prijavio zbog nezadovoljstva kako svog, tako i velikog broja građana zbog odluke Srpske liste da kandiduje javnosti nepoznatu Ljiljanu Šubarić, profesorku na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021