Vesti
Politika

Stojanović: Očekujem pobedu

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović kazao je nakon glasanja kako se nada da će izborni proces proći korektno i bez nepravilnosti.

Stojanović: Očekujem pobedu
Branimir Stojanović (Foto Kim)

„Vrlo je važno da se danas ljudi izjasne i kažu šta misle, da se opredele kako će se naredne četiri godine upravljati u ovoj opštini. Ne bih se takmičio da ne očekujem pobedu, videćemo da li će izborni proces biti potpuno regularan, to je ono što ćemo blisko pratiti i videćemo kakvi će biti rezultati“, rekao je Stojanović.

Na pitanje zašto smatra da bi on trebao da pobedi na ovim izborima, on je istakao da je potrebno promeniti sistem odlučivanja, kako bi se bolje upravljalo na lokalnom nivou.

„Ovo što smo sada gledali za posledicu ima jedan sveopšti haos koji je stvoren, od komunalnih do vitalnih interesa, infrastrukture koja postoji u ovoj opštini. Potrebno je da ponovo vratimo odlučivanje narodu, a ne pojedine skrivene i sive eminencije koje danas odlučuju više nego bilo ko ovde živi“, kazao je on.

Dodao je da očekuje od građana da budu hrabri i ne popuste pod pritiscima kojih je, kako kaže, bilo tokom predizborne kampanje.

„Biće ih i danas, tako da neka budu hrabri da bi naredne četiri godine imali čemu da se nadaju. Ukoliko popuste pod pritiskom čekaju ih još teže četiri godine nego što smo imali do sada. Ja verujem u ovaj narod apsolutno, da ne verujem ne bih se ni kandidovao, verujem da će biti hrabar danas, da će glasati onako kako misli. Naravno, paravan je ono što će im omogućiti slobodu, verujem da će biti hrabri kao što su bili mnogo puta u prošlosti i da će se jasno reći kakvu Gračanicu žele u budućnosti“, zaključio je Stojanović.Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021