Vesti
Politika

Stojanović: Među Srbima postoji samo jedna podela

„Ljudi koji su ranije predstavljali Srbe u Prištini i koji su zarađivali od krađe srpskog budžeta su nervozni jer znaju da se to vreme neće vratiti i zato rade to što rade“, ocenio je Branimir Stojanović komentarišući napad na kuću Zlatka Lazića.
Stojanović: Među Srbima postoji samo jedna podela
Branimir Stojanović (Foto arhiva Kim)

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović ističe da su ranijih godina „najgori među Srbima bili predstavnici u Prištini“, da su, kako je kazao, na taj način zarađivali i jako dobro živeli. Sada, kada je to vreme prošlo, Stojanović smatra da oni kao najvećeg neprijatelja vide Aleksandra Vučića i sve ljude koji tu politiku podržavaju.

„Nervozni su jer tog lagodnog života koji se zasnivao na lopovluku, krađi i izdaji više nema i što shvataju da im je zaravo najveći neprijatelj u svemu tome Aleksandar Vučić, politika koju vodi, kako i svi oni koji ga podržavaju i koji se zalažu da se ta vremena trzanja i razvlačenja svih srpskih interesa ne vrate“, ističe Stojanović.

Stojanović ističe da među Srbima na Kosovu postoji samo jedna podela.

„Dele se na one koji hoće ovde da žive, da se bore za opstanak, koji ne žele da kalkulišu i da trguju sa srpskim interesima. Postoje i oni koji su spremni da trguju sa srpskim interesima, koji su spremni da trguju sa srpskim životima i koji su navikli na jedan lagodan život koji je proistekao iz te trgovine, te političke manipulacije“, kazao je Stojanović.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021