Vesti
Politika

Stojanović: Jedinstven stav o Ivanoviću

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da Srbi sa Kosova i Metohije treba da donesu jedinstven stav kad je reč o lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, koji u zatvoru štrajkuje glađu zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode.
Stojanović: Jedinstven stav o Ivanoviću
Branimir Stojanović (Foto Kim arhiva)

Stojanović je u Osojanu, u opštini Istok, rekao novinarima da će Srbi morati da se okupe kao što su se nedavno okupili odbornici deset srpskih opština i da zauzmu određeni stav.

"Moja će inicijativa biti da se ponovo sazove jedan takav skup i da se svi izjasnimo, da donesemo zajednički stav svih Srba, jer je očigledno da ovo prevazilazi običan pravni postupak i suđenje i da sada, zbog svih tih stvari koje vidimo, i nepravilnosti, očigledno postoji i određena pozadina", rekao je on.

Stojanović je takođe precizirao da "ne beži od toga da se izjasni i kao političar" i naglasivši da će o "pitanju Ivanović" morati da se postave kao zajednica i kao narod.

"Vidim da ovo može da postane matrica, da svi oni koji nisu spremni da pričaju ono što bi neko voleo da čuje u Prištini ili što je neka generalna politika, mogu da budu na određeni način zadržvani", rekao je Stojanović.

On je dodao da je sve iznenadila odluka o produženju pritvora Ivanoviću koja, uveren je, sve manje ima veze sa pravom.

"Očigledno je da ćemo i mi političari morati da iznesemo stav po tom pitanju, neverovatno je da je taj čovek u pritvoru, a da do sada u ovom postupku nismo videli ozbiljne dokaze", rekao je on i daodao da je očigledno da neko sa strane vrši pritisak da Ivanović mora da bude u pritvoru.

Sada se postavlja pitanje ko je to i čiji je to interes, rekao je Stojanović koji je u Osojanu prisustvovao obeležavanju godišnjice povratka Srba u to metohijsko selo.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023