Vesti
Politika

Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena

Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović (Foto Kim)

Stojanović kaže da je zadovoljan, bez obzira na rezultat.

"Kada vodite kampanju u poluilegali, kada se sve svede na društvene mreže i kada u uslovima korone ne možete da priđete ljudima, onda nije čudo da imate ovakav rezultat", rekao je Stojanović koji, da podsetimo, nije iskoristio besplatni predizborni termin naše medijske kuće, iako mu je on ponuđen. To nije učinika ni kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić.

Stojanović kaže da je Srpska lista koristila sve resurse kako bi doprla do birača. U tom smislu je pomenuo i raspisivanje konkursa za dodelu stanova i nova radna mesta.

Međutim, naglašava da bi Srpska lista ubuduće trebalo dobro da razmisli o svojim koracima jer je, kako je rekao, broj nezadovoljnih ljudi u opštini Gračanica sve veći ali i onih koji se ohrabruju da to kažu javno.

Smatra da je najvažnija stvar koja se desila poruka koju je, kako kaže, većina Srba u Gračanici poslala rukovodstvu Srpske liste, a to je da se ne slaže sa trenutnom politikom koja se sprovodi u ovoj opštini.

"Nije dovoljno samo pobeđivati u srpskim sredinama kada imate sve instrumente u rukama već da vrlo dobro oslušnete šta vam većina Srba u jednoj opštini kaže", rekao je Stojanović.

 Ostale vesti

Priština ojačava pograničnu policiju
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je naoružanje u vrednosti od 1.300.000 evra, oružje dugih cevi za graničnu policiju u vrednosti od 350.000 hiljada evra, kao i oklopna vozila, vodene topove i blindirane limuzine u vrednosti od 7.13 miliona evra.
  • 14.08.2022
Debata o Kosovu u Skupštini, politička nužnost u ovom trenutku
Poslednje tenzije na Kosovu i Metohiji, nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu, skepsa da će taj susret doneti bilo kakav povoljan rezultat, nameće pitanje - gde je sada Beograd u tom pregovaračkom procesu, šta dalje, pa i potrebu da se o tome razgovara u Skupštini Srbije.
  • 14.08.2022
Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022
Stoltenberg odvojeno sa Vučićem i Kurtijem 17. avgusta u Briselu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
  • 12.08.2022