Vesti
Politika

Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena

Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović (Foto Kim)

Stojanović kaže da je zadovoljan, bez obzira na rezultat.

"Kada vodite kampanju u poluilegali, kada se sve svede na društvene mreže i kada u uslovima korone ne možete da priđete ljudima, onda nije čudo da imate ovakav rezultat", rekao je Stojanović koji, da podsetimo, nije iskoristio besplatni predizborni termin naše medijske kuće, iako mu je on ponuđen. To nije učinika ni kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić.

Stojanović kaže da je Srpska lista koristila sve resurse kako bi doprla do birača. U tom smislu je pomenuo i raspisivanje konkursa za dodelu stanova i nova radna mesta.

Međutim, naglašava da bi Srpska lista ubuduće trebalo dobro da razmisli o svojim koracima jer je, kako je rekao, broj nezadovoljnih ljudi u opštini Gračanica sve veći ali i onih koji se ohrabruju da to kažu javno.

Smatra da je najvažnija stvar koja se desila poruka koju je, kako kaže, većina Srba u Gračanici poslala rukovodstvu Srpske liste, a to je da se ne slaže sa trenutnom politikom koja se sprovodi u ovoj opštini.

"Nije dovoljno samo pobeđivati u srpskim sredinama kada imate sve instrumente u rukama već da vrlo dobro oslušnete šta vam većina Srba u jednoj opštini kaže", rekao je Stojanović.

 Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021