Vesti
Politika

Stojanović i Marić traže povećanje bezbednosti na Ibarskom mostu

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović i ministar lokalne samouprave Ljubomir Marić najoštrije osuđuju ranjavanje srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici, zahtevajući pronalaženje počinilaca i povećanje obezbeđenja na Ibarskom mostu.
Stojanović i Marić traže povećanje bezbednosti na Ibarskom mostu
Kosovska Mitrovica - most na Ibru (Foto Kim)

Dvojica srpskih predstavnika su navela da ovakvi incidenti ne doprinose poboljšanju života svih građana na Kosovu.

“Ranjavanje 17-togodišnjeg mladića srpske nacionalnosti je dokaz da je u pitanju etnički motivisan napad i od nadležnih bezbednosnih struktura zahtevamo da hitno pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, a albanske političke lidere da javno osude ovaj napad“, navodi se u zajedničkoj izjavi Stojanovića i Marića.

Stojanović i Marić su, kako se navodi u saopštenju, danas u razgovorima sa predstavnicima bezbednosnih stuktura na Kosovu zatražili da se bezbednost u Kosovskoj Mitrovici poveća, naročito na mostu na Ibru.

Takođe traže da se poveća opreznost pred obeležavanje pravoslavnog Vaskrsa.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023