Stejt department Beogradu i Prištini: Uzdržite se provokacija i nastavite pregovore

Posle sastanka državnog sekretara SAD Majka Pompea i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Stejt department izdao je saopštenje koje prenosimo u celini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Stejt department (Foto in4s.net)

"Državni sekretar Majkl R. Pompeo sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sekretar Pompeo pohvalio je snažne odnose SAD i Srbije.

On i predsedik Vučić razmenili su bilateralne vizije stabilnog, bezbednog i prosperitetnog regiona Zapadnog Balkana i nastavka američke pomoći naporima Srbije da se integriše u Evropsku uniju.

"Sekretar Pompeo ohrabrio je Srbiju da se fokusira na ovaj strateški cilj uzbrzavanjem reformi i nastavkom pregovora sa Kosovom kako bi se postigao sporazum o potpunoj normalizaciji odnosa usmeren ka međusobnom priznavanju", navodi se u saopštenju.

Državni sekretar ponovio je da obe strane treba da se uzdrže provokacija koje opterećuju proces normalizacije i da iskažu duh kompromisa i fleksibilnosti neophodan za postizanje dogovora i oslobađanje potencijala koje obe zemlje imaju", piše u saopštenju.

Ostale vesti

 • Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je odluku Vrhovnog suda Kosova kojom se potvrđuje ranije doneta odluka Centralne izborne komisije da je glasanje na predstojećim izborima moguće samo sa kosovskim ličnim dokumentima.

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane