Vesti
Politika

Stefanović: Uvrede u Skupštini neće pomoći Srbima koji se iseljavaju sa Kosova

Borko Stefanović iz poslaničke grupe Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret, Sloga istakao je da teške uvrede iznesne u skupštinskoj raspravi neće pomoći hiljadama Srba koji se iseljavaju sa KiM.
Stefanović: Uvrede u Skupštini neće pomoći Srbima koji se iseljavaju sa Kosova
Borko Stefanović (Foto Fonet, Milica Vučković)

"Nećemo dovoliti da Srbija krvari i propada zarad političkih poena", dodao je Stefanović.

Iznoseći svoje podatke o padu privrednog rasta u prošloj godini, Stefanović je istakao da će Srbija nastaviti da plaća visoku cenu zbog neuvođenja sankcija Moskvi.

Nije dobro hvaliti se sa 350 dana neuvođenja sankcija Rusiji, rekao je Stefanović, dodajući da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja to nije učinila.

Ponovo je predložio da parlament obrazuje komisiju za pregovarački okvir sa Prištinom u kojoj će, između ostalog, učestvovati i predstavnici Srpske pravoslavne vrkve, Srpske akademije nauka i umetnosti, nevladinog sektora.

Predsednik Vučić je odgovorio da je Stefanović u pravu kada kaže da plaćamo cenu zbog neuvođenja sankcija i da nema problem to da kaže.

"Da, u pravu ste, znam bolje nego vi, nisam spreman da govorim kolika je cena zato što smatram da je cena politike koju vodite dobra dok god možete da je izmerite. Košta, ne malo, ali dok nas ne košta vitalnih interesa, mi moramo da čuvamo našu politiku koja mora da bude slobodarska, ako to ne budemo mogli, ja ću da kažem, ne možemo i neću se kriti iza bilo koga", odgovorio je Vučić.

Vučić je odbacio kritike Borka Stefanovića koje su se odnosile na ekonomiju, rekavši da je stanje u javnim finansijama danas neuporedivo bolje nego pre 10 godina.Ostale vesti

Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023
Pretnje Kurtiju zbog ZSO

Bivši savetnik kosovskog premijera Aljbina Kurtija Škeljzen Gaši saopštio je da će gađati Kurtijevu kuću Molotovljevim koktelom, ako bude formirao Zajednicu opština sa srpskom većinom.

  • 21.03.2023
Gutereš pozdravlja dogovor Srbije i Kosova
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozdravio je postizanje dogovora o Sporazumu između Srbije i Kosova za normalizaciju odnosa i istakao da strane moraju da rade brzo i u dobroj veri da implementiraju sve svoje obaveze iz sporazuma, prenosi španski Europapres.
  • 21.03.2023