Vesti
Politika

Stefanović: Srpska lista da napusti Vladu Kosova

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i bivši šef pregovaračkog tima Srbije u Briselskim pregovorima Borko Stefanović pozvao je članove Srpske liste u Vladi Kosova da napuste svoje pozicije.
Stefanović: Srpska lista da napusti Vladu Kosova
Borko Stefanović (Foto FoNet Zoran Mrđa)

Obraćajući se građanima u Staroj Pazovi, Stefanović je pozvao i međunarodnu zajednicu i Kfor da zaštite Srbe na Kosovu i Metohiji od nasilja i represije koju je danas spovela vlada Aljbina Kurtija.

"U Kurtijevoj vladi sede i predstavnici Srpske liste i najmanje što mogu da učine nakon današnjeg napada na Srbe je da te funkcije odmah napuste i tako pokažu da ne pristaju da sede u vlasti koja puca na sopstveni narod bojevim mecima u leđa", poručio je Stefanović, a saopštila SSP.

"Aleksandar Vučić dobro zna da se ova situacija ne rešava njegovim konferencijama za medije u Raški, već direktnim postupanjem prema Vladi Kosova, u kojoj i dalje sede njegovi predstavnici Srpske liste, kao i prema međunarodnoj zajednici", dodaje se.

"Današnjim divljačkim napadom na Srbe, Kurti je otvoreno pokazao koliko je Kosovo daleko od vladavine prava i zaštite Srba", zaključio je Stefanović.Ostale vesti

Odalović: Priština ima maksimalističke zahteve

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Veljko Odalović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao da je izveštaj Evropske komsije lepa vest, s obzirom na prošlogodišnji izveštaj koji je bio drugačiji, dosta negativniji.

  • 21.10.2021
Sastanak Radne grupe o slobodi kretanja u Briselu
Prvi sastanak Radne grube delegacija Beograda i Prištine nakon postignutog dogovora o prekidu blokade na Jarinju i Brnjaku i registarskim tablicama biće održan danas u Briselu.
  • 21.10.2021
CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021