Vesti
Politika

Stefanović: Situacija na Kosovu sve složenija

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je posle sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost da je bezbednosna situacija na Kosovu sve složenija.

Stefanović: Situacija na Kosovu sve složenija
Nebojša Stefanović (Foto Tanjug)

Na Andrićevom vencu održan je sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je u obraćanju medijima posle sednice da je razgovarano o složenoj situaciji, u političkom i bezbednosnom smislu.

Takođe, dodao je da je razgovarano i o tome šta preduzimaju državni organi da očuvaju bezbednost i stabilnost na Kosovu.

"Analiziramo sve izazove koje srpsko stanovništvo ima, a ta situacija na Kosovu i Metohiji je sve složenija, ima i novih situacija, poput pojedinih čestitki za Dan državnosti kojima se raduju pojedini političari u južnoj pokrajini a niko u centralnoj Srbiji", naveo je ministar.

Dodao je da Srbija želi da, u saradnji sa Kfor-om, nastavi da štiti i bezbednost i stabilnost srpskog stanovništva na Kosovu.

"Želimo da pošaljemo poruku da smo ozbiljni partneri, da pošaljemo poruku da nikakav pogrom, proterivanje srpskog stanovništva neće biti dozvoljen", naglašava Stefanović.Ostale vesti

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021
Radojević: Da odbranimo naše pismo i slobodu kretanja
Kandidat ispred Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice neposredno nakon glasanja kazao je da će nastojati da očuva slobodu kretanja, uprkos proteklim dešavanjima u ovom delu Mitrovice.
  • 17.10.2021