Vesti
Politika

Stefanović: Kosovu stoličica u hodniku UN-a

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio povodom spekulacija da će uslediti „novi Briselski sporazum", u kojem će tema biti stolica za Kosovo u UN, Stefanović je kazao da Vlada to nikada neće prihvatiti.
Stefanović: Kosovu stoličica u hodniku UN-a
Nebojša Stefanović (Foto Inserbia-info)

„Mogu da imaju stoličicu negde u hodniku. I kad kažem stoličicu ne mislim figurativno, već bukvalno", rekao je Stefanović u intervjuu za nedeljnik NIN.

On je ocenio da je najvažniji rezultat izbora na Kosovu formiranje Zajednice srpskih opština i poručio Srbima zabrinutim za finasiranje institucija da će Srbija „u skladu sa Briselskim sporazumom finansirati deo školstva, zdravstva i svega na šta ima pravo, ali da će se sad konačno znati gde taj novac ide".

Stefanović je ocenio da je dilema da li Srbija treba da ide ka Briselu ili Moskvi lažna i dodao da će to biti uskoro potvrdjeno u Skupštini Srbije donošenjem Rezolucije o priključenju Srbije EU.

Kao što ste videli, Briselski sporazum nije potpisan u Moskvi nego u Briselu i dobio je podršku svih najznačajnijih državnih funkcionera i najvećeg dela poslanika“, rekao je Stefanović.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021