Vesti
Politika

Staviljeci: Recipročna mera je i dalje na snazi

Priština nije ukinula blokadu ulaska kamiona koji prevoze opasne materije, odnosno naftu i gas, iz centralne Srbije na Kosovo, kaže za RTV KiM portparol Kosovske carine Adriatik Staviljeci.
Staviljeci: Recipročna mera je i dalje na snazi
Adriatik Staviljeci (Foto Lajmi)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najavila da je uz posredovanje EU, dogovoreno da Priština od danas u 9.00 časova ukine jednostrano uvedenu blokadu ulaska kamiona koji prevoze opasne materije iz centralne Srbije.

Međutim, portparol Kosovske carine Adriatik Staviljeci kaže za RTV Kim da je blokada i dalje na snazi.

„Carina ne komentariše nikakve političke izjave. Carina samo može još jednom da potvrdi da je recipročna mera i dalje na snazi“, kazao je Staviljeci.

Odluka Ministarstva trgovine Kosova o uvođenju recipročnih mera za transport iz Srbije stupila je na snagu 21. marta i do tog trenutka Kosovska carina ne dozvoljava prolazak na Kosovo kamionima koji prevoze opasne materije.

Staviljeci je ponovio da se odluka ne odnosi za promet robe iz centralne Srbije već samo na unos opasnih materija, poput nafte i gasa.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020