Vesti
Politika

Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor

Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Peter Stano (Foto N1)

Stano je rekao da posete obe strane moraju da se odvijaju u duhu koji doprinosi normalizaciji odnosa Begrada i Prištine.

"Još jednom podvlačimo da EU očekuje da se poštuju i primenjuju svi sporazumi postignuti u dijalogu, kome posreduje EU, uključujući i onaj o posetama zvaničnika. Strane su se dogovorile o jasnim modalitetima za sprovođenje poseta i taj sporazum ne treba politizovati”, izjavio je Stano.

Pozvao je obe strane da reše sva nesalganja.

"Uključujući i ona oko zvaničnih poseta, i da promovišu atmosferu pogodnu za pomirenje, regionalnu stabilnost i saradnju, a sve za dobrobit građana”, zaključio je Stano.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021