Vesti
Politika

Stano: EU spremna za nastavak dijaloga čim se BG i PR dogovore o datumima

Portparol EU Peter Stano rekao je da se u Briselu u ovom trenutku vode razgovori sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o prihvatljivim datumima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, prenosi Tanjug.
Stano: EU spremna za nastavak dijaloga čim se BG i PR dogovore o datumima
Peter Stano (Foto Anadolija)

"EU je spremina za nastavak dijaloga Beogarda i Prištine, čim se obe strane dogovore o obostrano prihvatljim datumima i agendi", kazao je Stano.

Na pitanje o odbijanju Aljbina Kurtija da dođe na novu rundu dijaloga, koju je šef diplomatije EU Đuzep Borelj najavio za 11. maj, Stano naglašava da se "u ovim trenucima" o tome razgovara na sastanku Borelja i Kurtija.

"Već smo razgovarali sa predsednikom (Aleksandrom) Vučićem. Nadam se da ćemo uskoro imati više jasnoća o sledećim koracima i datumima", naveo je Stano.Ostale vesti

Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021
Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021