Vesti
Politika

Srpska:"Tači trči pred rudu"

Srpska lista navodi da Hašim Tači “trči pred rudu“ izjavom u kojoj odbija predlog premijera Srbije o danu sećanja na žrtve ratova u bivšoj Jugoslaviji.
Srpska:
Predstavnici Srpske liste (Foto Kim)

U saopštenju se navodi da ministar spoljnih poslova Kosova zaboravlja da nije premijer, već da tu funkciju obavlja Isa Mustafa.

Srpska u saopštenju podseća Tačija da osim što on nije premijer da ni kosovska vlada nije vlada njegove DPK već koaliciona vlada - DSK, DPK i Srpske liste i da stav oko Vučićeve inicijative koalicioni partneri pa samim time ni Vlada Kosova još uvek nisu zauzeli.

“Na ovaj način ministar Tači može zadati nepopravljiv udarac odnosima unutar naše koalicije“, navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom agenciji Tanjug.

Tači je izjavio Al Džaziri da je Vučićeva inicijativa o uspostavljanju zajedničkog dana sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije neprihvatljiva i da smatra da je to relativizacija i ponovno pisanje istorije.

"Ne možemo izjednačiti one koji su podsticali, organizovali i počinili genocid s onima koji su branili svoje domove. To nije ljudski i ne služi pomirenju", naveo je na društvenim mrežama Tači.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023