Vesti
Politika

"Srpska" u Goraždevcu: Cilj svih deset mandata

"Srpska lista" iz Goraždevca poručila da je cilj ove partije da na parlamentarnim izborima "osvoji svih 10 mandata i da nastavi borbu za očuvanje srpskih nacionalnih ineteresa na KiM", izveštava Tanjug.
Sa skupa u Goraždevcu (Foto Tanjug)

Petar Petković, koji je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kazao je da je "Srpska lista" pokazala da je "brana odbrane srpskih nacionalnih interesa i da nikada nije izneverila državu Srbiju i Vladu Srbije".

"Jedino Srpska lista ima podršku Vlade Republike Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića", istakao je Petković i dodao da Srpska lista nikada neće dozvoliti formiranje tzv. kosovske vojske i da neće učestvovati u razgovorima oko, kako je rekao, nekakve demarkacije granične linije sa Crnom Gorom.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je na skupu u Goraždevcu da Srbi na predstojeće izbore ne izlaze na više lista i kolona, kako neki tvrde, već da postoji samo jedna Srpska lista.

"Ako imamo podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Srbije, imamo i podršku koja je neophodna da ostvarimo naš cilj, a to je da u parlamentu uzmemo svih 10 poslaničkih mandata i da ti mandati pripadnu vama, srpskom narodu, a ne da pripadnu pojedinicima koji zarad svojih ličnih interesa i zarad animoziteta prema Vladi Srbije žele da nam otmu mandate, otmu vaše pravo i dovedu srpski narod do ruba egzistencije", naglasio je Simić.

Na predizbornom skupu Srpske liste koji je održan u Domu kulture u Goraždevcu govorio je i predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević, a prisutni su bili i kandidati Srpske liste za poslanike Branimir Stojanović i Srđan Popović.

"Srpska" sutra u Zvečanu

U okviru predizborne kampanje "Srpska lista" će održati miting u ponedeljak u sali Doma kulture u Zvečanu, saopštavaju iz te stranke.

Planirano je da se u podne skupu obrati gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, ministar za lokalnu samoupravu Ivan Todosijević i kandidati ove partije za poslanike Igor Simić i Zoran Mojsilović, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ljubomir Marić.Ostale vesti

Dačić demantuje da je Srbija obustavila kampanju protiv Kosova
Srbija je pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, potvrdili su novinarima diplomatski izvori u Briselu, a prenosi Radio Slobodna Evropa. Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, demantovao je ovu informaciju, navodeći da je u pitanju "velika laž".
  • 04.06.2020
Sporazum: “Pravo ili politika”
Odluka Ustavnog suda Kosova da se nova Vlada može formirati bez raspuštanja skupštine i novih izbora, doneta je u skladu sa dnevno političkim zahtevima na Kosovu, odnosno pokušaj da se manevriše između prava i politike, a u srpskoj zajednici se ona tumači kao pobeda diplomatije SAD-a, istakli su gostujući u emisiji “Sporazum”, profesor Ustavnog prava iz Prištine Riza Smaka, viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber  i programski direktor NVO “Aktiv” Miodrag Marinković.
  • 04.06.2020
Goran Rakić preuzeo dužnost ministra MALS-a
Nakon jučerašnjeg izglasavanja nove Vlade u Prištini, predsednik Srpske liste Goran Rakić preuzeo je dužnost ministra administracije i lokalne samouprave.
  • 04.06.2020
Vučić: Slede veliki pritisci
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema i da je važno da Srbija, posle izbora, dobije snažnu vladu.
  • 04.06.2020
Novi premijer i stari problemi: Bez prevoda na srpski

U Prištini je održana prva sednica Vlade Kosova kojom je predsedavao novoizabrani premijer Avdulah Hoti.

  • 04.06.2020
Hoti preuzeo dužnost premijera

Uz počasnu gardu i intoniranje himne, Avdulah Hoti je i zvanično preuzeo dužnost premijera Kosova.

  • 04.06.2020