Vesti
Politika

"Srpska" u Goraždevcu: Cilj svih deset mandata

"Srpska lista" iz Goraždevca poručila da je cilj ove partije da na parlamentarnim izborima "osvoji svih 10 mandata i da nastavi borbu za očuvanje srpskih nacionalnih ineteresa na KiM", izveštava Tanjug.
Sa skupa u Goraždevcu (Foto Tanjug)

Petar Petković, koji je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kazao je da je "Srpska lista" pokazala da je "brana odbrane srpskih nacionalnih interesa i da nikada nije izneverila državu Srbiju i Vladu Srbije".

"Jedino Srpska lista ima podršku Vlade Republike Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića", istakao je Petković i dodao da Srpska lista nikada neće dozvoliti formiranje tzv. kosovske vojske i da neće učestvovati u razgovorima oko, kako je rekao, nekakve demarkacije granične linije sa Crnom Gorom.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je na skupu u Goraždevcu da Srbi na predstojeće izbore ne izlaze na više lista i kolona, kako neki tvrde, već da postoji samo jedna Srpska lista.

"Ako imamo podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Srbije, imamo i podršku koja je neophodna da ostvarimo naš cilj, a to je da u parlamentu uzmemo svih 10 poslaničkih mandata i da ti mandati pripadnu vama, srpskom narodu, a ne da pripadnu pojedinicima koji zarad svojih ličnih interesa i zarad animoziteta prema Vladi Srbije žele da nam otmu mandate, otmu vaše pravo i dovedu srpski narod do ruba egzistencije", naglasio je Simić.

Na predizbornom skupu Srpske liste koji je održan u Domu kulture u Goraždevcu govorio je i predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević, a prisutni su bili i kandidati Srpske liste za poslanike Branimir Stojanović i Srđan Popović.

"Srpska" sutra u Zvečanu

U okviru predizborne kampanje "Srpska lista" će održati miting u ponedeljak u sali Doma kulture u Zvečanu, saopštavaju iz te stranke.

Planirano je da se u podne skupu obrati gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, ministar za lokalnu samoupravu Ivan Todosijević i kandidati ove partije za poslanike Igor Simić i Zoran Mojsilović, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ljubomir Marić.Ostale vesti

Veterani OVK traže promenu Zakona o Specijalnom sudu

Udruženje veterana OVK zatražilo je danas od parlamentarnih grupa u kosovskoj skupštini da izmene Zakon o Specijalnom sudu i prošire mandat za istraživanje svih zločina tokom sukoba na Kosovu.

  • 14.08.2020
Usvojen nacrt Zakona o suzbijanju i sprečavanju pandemije kovid-19
Poslanici kosovske skupštine usvojili su sa 77 glasova za, u drugom čitanju, nacrt Zakona o suzbijanju i sprečavanju pandemije kovid-19, javlja prištinska Koha.
  • 14.08.2020
Vašingtonski samit osuđen na neuspeh zbog američkih izbora?
"Amerikanci pokušavaju da taj dijalog ožive, ali ne deluje kao da postoji velika šansa da se dođe do nekog rešenja ili pomaka“, rekao je za RTV Kim analitičar iz Beograda Branko Radun komentarišući sastanak beogradskih i prištinskih lidera najavljen za 2. septembar u Vašingtonu.
  • 14.08.2020
Brisel: Dobrodošla podrška Amerike dijalogu koji vodi EU

Evropska unija pozdravlja sve inicijative i svako učešće "trećih strana" koje za cilj ima pomoć Beogradu i Prištini da se dogovore oko sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, poručeno je iz Brisela.

  • 14.08.2020
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020